Mám problém s přítelovou matkou s přítelem chodím 2 roky dokud jsem neznala jeho matku bylo vše v poho..Chová de hrozně pořád mě ponižuje hledá skulinky aby se mohla do vás pustit je velká kosteličkářka ale nežije tím jenom si na to hraje,bydlíme sní zatím kvůli finanční stránce si nemůžeme pořídit vlastní bydlení ale někdy mám pocit,že už to nezvládnu dělá mezi náma psychologickou válku ale přítele miluju opustit ho nechcu i když mi to mnoho lidí poradilo říkají mi přátelé že se diví že jsem to vydržela že je to hotový teror..Přítel má dvě sestry a oni už mají přepsané domy i když to nepotřebují,.ale nám nechcou pomoct a přitom vyčítají že se neodstěhujem jenže kam..strašně mě to ubližuje...co byste v takovém případě dělaly?,děkuji za odpověd
Nepíšeš, jak se k této situaci chová tvůj přítel. Co ho taky víc zatáhnout do problému aby se tě zastal.
radkacka*
Přítel me brání v poho ale nijak to nepomáhá..Já jsem se jí snažila vyjít vstříc pomáhala jsem jí vařit,okopala jsem jí zahradu a kotel jiných věcí jenže jsem se nedostala vděku 1hodinu v poho ale pak mě ještě pomluvila tak na to kašlu..U nich to takhle funguje jsou prostě divný..normálně uvažující člověk to opravdu nepochopí..a to dokonce ani moje mamka když jsem jí to vykládala tak mi nechtěla věřit,že se matka k svému synovi tak zle..
Doporučil bych začít pracovat na . Pokud zůstanete takhle žít dál, možná že vás to tak odcizí, že se fakt rozejdete... Nepočítej, že přítelovi rodiče (matka) příliš změní vázor / se změní. Nesmíš se ji zas tolik divit, dnes když chtěj bejt ženský mermomocí emancipovaný, tak ať se taky o něco postaraj! Furt viděj jen to co nemaj, ale to co jim to přináší pomíjej, nebo nechtěj vidět! Zkus se na to třeba podívat trochu jejich očima - Příklad: jeden můj přítel má syna, a ten se vždycky asi tak po roce přihasil s jinou dívenkou. Představ si, kam by přišli, kdyby mu pro každou pořídili byt?!? A jeho tátu ty přítelkyně taky už otravovaly - překážely. Chápu, že tento stav tě stojí hodně nervů, ale asi tvému příteli, nebo možná i tobě to v jádru vyhovuje. Maminka asi vaří, ty přijdeš k hotovému ... a ve svém byses o všechno musela postarat sama! Tak to všechno velice pečlivě zvaž: napiš si na papír všechna pro a proti pro obě varianty a zamysli se nad tím. Třeba přítelova maminka od tebe očekává nějakou pomoc - v domácnosti a pod. Nezapomeň, že tě neustále testují, zda budeš dobrou manželkou pro jejich syna a dobrou matkou pro jejich vnoučata!
Pro jediného syna nebude podle maminky žádná žena tak kvalitní, aby dosáhla jejích vlastních kvalit. Zatím co dcery je samozřejmě přece maj. Proto je taky tolik fórů tchýních. Nehodnotit jako radu, hodnotit jako zkušenost:P
RADKACKA- Já souhlasím co napsal SPIDER@ podle mě to nejsou testy ale nejsi ji sympatycká. Nelepe bude když co nejříve si najdete podnajem.To co pišeš už je na hraně but ti pomuže přítel nebo to ¨nevydžíš a jeho matka Vas rozdělí moc přeji hodně štastíčka at to dobře dopadne.SO.
Ahoj, sice chceš poradit od žen, ale jestli se spokojíš i s mojí radou, tak tedy : nepíšeš, v čem máš konkrétní problém, jestli je to maličkost, tj. lehce odstranitelná záležitost, tak se o to pokus, víš mám na mysli třeba, že někdo nežehlí trička a někdo třeba ano, nebo že třeba někdo hned po umytí nádobí ho utírá a někdo ho nechává oschnout, víš co myslím / většinou se jedná o jednoduché maličkosti a tomu věř, že se dá s každým vyjít. ((( teda skoro s každým ))
v každém případě se tady můžeš vypovídat a i když Ti třeba neporadíme, tak Tě určitě pochopíme!
radkacka*
budu vám to muset trošku víc přiblížit..prostě hledá záminky jak by vás pomluvila,ale nikdy to neřekne vám to neřekne do očí ale podá jsi při jakékoliv příležitosti si podá mého přítele a začne mu vše vyčtat a špinit mě přitom jsem jí nic neudělala a kvám se chová jako nic a ještě se svámi baví jak kdyby nic nebylo a když jsem se jí zeptala co na mě pořád vidí co jsem jí udělala tak mlčí a neřekne nic.Cokoliv tady řeknete to se proti vám hned obrátí pomluvá nás u jeho celé rodiny (hádky vyvolává jenom ona)a já se cítím jak největší debil,protože se na mě dívají skrz prsty..(já jsem s chudší sféry a můj přítel je z té lepší sféry teda aspon se tak chovají..A to ještě není vše milujete se s přítelem a ona stojí za dveřmi a poslouchá vás už jsme ji několikrát načapaly.takže jsem kolikrát tak napjatá,že si to ani neužiju takže mám problémy i s vyvrcholením absolutně se to nedá...pak chci poněm víc jenže on je pak unavený a už to nejde takže se kvůli tomu i jiným věcem hádáme..Jsem normální holka blondýna s modrýma očima ani vysoká ani malá ani tlustá ani hubená ale pořád jsem špatná..je trochu se mi ulevilo.co stím?
styx*
Tak to bude těžší... Nenechá si to nějak důrazně vysvětlit? Podle toho co si psala je jediné řešení dostat se s přítelem co nejdál od ní což jak si psala nebude jednoduché. Já jsem prudší povahy a kdyby se ke mě někdo choval takhle tak by to dopadlo špatně...
radkacka*
Já jsem taky prudká jenže jak jsem řekla obrátí se to proti mě ona totiž řekne že jsem po ní vyjela takže kdybych řekla že to tak není tak už mi nikdo neuvěří protože si všeci myslí že zato můžu já protože vždycky to tak udělala ona svatá a já s prominutím piča
nensy*
RADKACKA-Nezlob se,ale jesli se vyjadřuješ tady takto tak co si mám myslet nezlob se ,ale dáma by neměla takto vulgárně psát myslet si to mužeš. Psát to o... sobě tak jak ti potom poraditco si mame myslet nebo domyslet co se asi, děje mezi Vámi.SO.
ukulele*
Ahoj, pořád mi není jasné o co přesně jde? Co třeba řekneš? S tím šmírováním je to hustý, s tím je opravdu těžké něco poradit. To, že je mezi vámi rozdíl v sociální ( movité ) sféře, je pro tebe samozřejmě těžko pochopitelné si to připustit, ale máti tvého přítele na tebe kouká tak, jako bys jim chtěla odebrat část majetku. Kdyby jsi ty byla na jejím místě, asi by jsi se nechovala jinak, tak to prostě je. Nevím třeba jaké máš zaměstnání, co třeba zkusit nějaký postup v zaměstnání? Nebo si udělat třeba nějaký kurz, nebo prostě něco, čím bys ukázala, že jsi chytrá ...?
pet*
Nazdárek,
byla jsem ve stejné situaci jako ty a radím Ti zmiz z toho dokud můžeš. Já jsem to neudělala a po devítiletech vztahu nevím, co bude dál. Mimochodem, můj muž se začíná chovat po těch devíti letech jako moje nenáviděná tchýně. Ony ty geny se hold dědí a nedá se s tím vůbec nic dělat. Taky mě ze začátku bránil, ale to bránění upadalo a teď je to jenom o ponižování. Ono,maminka má vždycky pravdu,prostě jednou platit bude. Za to ti ten vztah nestojí, je to tvoje budoucnost.:D
pet*
Ještě jsem zapomněla dodat, že jsme se taky odstěhovali, 300 km. Nic nepomohlo.
styx*
To ale nemusí být případ zrovna jeho. A taky bych hned neříkal aby se rozešli. Pokud se skutečně milují tak by si přítel měl vybrat mezi matkou a tebou. Měl by si zvolit tebe a podle toho se zachovat! Pokud ne, tak by bylo na místě zamyslet se nad tím co psal pet...
radkacka*
on už jsi vybral chce mĚ!a já jeho taky nechci se rozcházet..třeba tohoto rozhodnutí budu někdy litovat nebo můj přítel ale stojí to za to!musíme si něco najít chceme si koupit nějaký starší domek na hypotéku nechcu od nikoho pooct aspon nebudu muset někomu být vděčná..tak uvidíme.,...
lomaks*
Najděte si jiný bydlení. Čím dřív, tím líp, vidim to jako jediný řešení.
dora*
Ahoj!
Vlezla jsem na tyto stránky po dlouhé době, moje odpovědˇ nebo rada bude asi také trochu opožděná.Minulý rok v létě, jsem na tom byla ještě hůř než ty, jsem zřejmě také o něco starší. Přečti si rubriku,"Tchýně ničí manžela i mne". Dlouho jsem se neozvala. Po letech , mi fakt ruplo v hlavě, rozhodla jsem se, udělat konec nad naším manželstvím a to rázně. Tchýni jsem poprvé v životě vynadala, řekla jsem jí, že už nebudu stát v cestě mezi jejím synem a atˇ si ho klidně strčí za rámeček. Musíš být tvrdá, jestli nechceš ztratit přítele, kterého máš ráda. Jestli máš kam, odejdi klidně sama, ale v domě s tchýní nezůstávej! Vztah bych udržovala dál a řešila bych budoucnost s tvým přítelem bez tchýně. Potom uvidíš, jestli mu na tobě opravdu záleží. Nakonec jsem se nerozvedla, tchýni jsem neviděla skoro rok a vůbec mi neschází. Manžel za ní jezdí, to mi nevadí, je to přece jenom jeho matka. Mám klid, nyní i dobrou práci. Manžel je v určitých věcech ke mně opatrnější, bojí se rozchodu se mnou, neprovokuje mne jeho vztahem k matce. Je mi lépe. Nenech si všechno líbit, budeš si potom vážit víc sama sebe. Zatím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.