Nejste přihlášen/a.
Ahoj, včera jsem byla na návštěvě u tety a chodily jsme po Praze. Měla jsem s sebou těžkou tašku cca 2-2,5 kg přes rameno, celou dobu + v ruce další tašku.. cca 0,5 kg. Tu přes rameno jsem měla na levé ruce, normálně kabelka, ale těžká. Nevím jak dlouho jsem ji měla přes rameno, během cesty tak 30 min, v kavárně a tak asi tak hodinu, takové to přecházení, takže ne že bych ji zas tahala třeba 5 hodin v kuse. Ale jsem na to zvyklá, jezdím takto pravidelně každý týden za ní nebo 1x za 14 dní a nikdy nic. Už včera večer taková trochu bolest, ale spíš zápěstí (levé), to mám občas jak tašku sundavám nebo tak. Dnes ráno neskutečná bolest nemůžu s ruvou vůbec pohnout. Odkud jde bolest, to přímo nedokážu určit, bolí mě celá, ale jde to rozhodně z L ramene do loktu, to mě moc nebolí, potom z loktu do zápěstí a tam to příšerně bolí, jako na spodní straně ruky od loktu k zápěstí. Od zápěstí se to táhne k malíčku, mám pocit, jako když mám tu ruku zkroucenou, nemůžu jí pořádně natáhnout, propnout. Namazala jsem ti to Dolgitem, vůbec to nepomohlo a to že to je úžasný krém, stačí jednou namazat a problémy zmizí. Třeba jak píšu, hrozně to bolí, přítel mi zkoušet třást s rukou jestli se mi neuleví rameno, že by potřebovala křup. To byla kravina Myslela jsem že nemám ruku. Když jenom náznakem otočím hlavu do L, stačí fakt kousek, můžu se zbláznit jak to bolí od loku k zápěstí na spodní straně. Čím více točím hlavu na L tím je ta bolest horší a horší.
Je to něco easy a po pár práškách to přejde, nebo mám raději dojít do nemocnice? Nejsem taková, abych se vším běžela na pohotovost, většinu se snažím vyléčit sama, ale v životě jsem snad nezažila takovou bolest jako teď.
Obvodnímu lékaři hned ráno a nebo přímo na oddělení rehabilitace. Obvoďák Vám dá něco na bolest a pošle Vás nejspíš na odd.rehabilitace, možná neurologovi. Tam Vás lékař/-ka detailně vyšetří a stanoví postup, nejspíš předepíše fyzioterapii. Já bych si tipla, že to je od páteře. Ta se mohla zátěží pohnout a tlačí na nerv. Pohybový aparát má tendence se sám zafixovat, když není v pořádku, takže paradoxně ztuhne v té špatné poloze. Postižený nerv bolí. Možná je tam i zánět toho nervu. Kontraktury kolem krční a hrudní páteře a v ramenním pletenci Vám rozpustí lékama a pak budete zřejmě docházet na elektroléčbu masáže a cvičení.
Teď určitě klid a teplo.
Tipuju natažené svaly, to někdy taky pekelně bolí. Podle mě to za týden bude ok, nechala bych tu ruku v klidu a nenamáhala, nehýbala s ní.
@ivzez tak to se ti povedlo. Rozumím že to není nic vtipného, ale mazat, to je povedené! Dík
Ono to vypadá jako problém s nervem, ale třeba se pletu. Třeba je to skříplý nerv. Zlomené by to snad nikde být nemělo. Buď tě doktor pošle na rentgen nebo na neurologii nebo na ortopedii. Jo a hýbat s rukou bys neměla. Chtělo by to chladit ruku ledem a nehýbat s ní.
Hledej na netu:
nerve trauma:
Nerves injuries can be caused by pressure, stretching, or cutting. Pressure or stretching injuries can cause the fibers carrying the information to break.
Nebo česky: poranění nervu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.