Nejste přihlášen/a.
Včera jsme byli s kamarádem v baru pokecat a trošku popít. Když jsme byli před vchodem a bavili se s hloučkem lidí tak vyšla jedna slečna a kamarád mi jen řekl něco ve stylu ´´ta je docela dobrá´´. Slyšeli to nějací dva agresoři, kteří danou slečnu ani neznali a na kamaráda hned začli útočit stylem : kdybys radši držel hubu, co tady děláš machra, máme tě rozbít atd... Kamarád samozřejmě nechápal o co jim jde, ale zároven ho vytáčelo to jak na něj útočí. Pak najednou jeden z nich dal kamarádovi pěstí, kamarád na to nereagoval jen se slovně bránil, jenže já jsem nedělal také nic, i když vím že jsem to tomu agresorovi měl vrátit, poté mu dal pěstí i druhý z agresorů a to už se kamarád začal bránit, tudíž byla rvačka. Já se nezmohl na nic jiného než že jsem rozmluvil tomu druhému aby se do nich nemontoval. Poté jsme je od sebe odtrhli, oni si podali ruce a bylo to ukončeno. Mě ale štve to, že v takových situacích dostanu strach a nic nedělám. Ted mám výčitky že jsem kamaráda nebránil a tomu hajzlovi nedal pěstí také, i za cenu že by mě třeba zbili. Chtěl bych vědět jestli existuje nějaký způsob, jak se zbavit strachu a prostě se nebát v takových situacích reagovat protiútokem.
"...v baru pokecat a trošku popít. Když jsme byli před vchodem a bavili se s hloučkem lidí tak vyšla jedna slečna a kamarád mi jen řekl něco ve stylu ´´ta je docela dobrá´´"
Tohle je přesně ta modelová situace ve které ani mikroskopem, ani dalekohledem, ani osobně nelze najít duševně zdravého člověka. V takovým místech a okolnostech se prostě nevyskytují.
Takže chcete-li nějakou radu, tak radikálně změně svůj životní styl, názory, chování, atd.
To, že jste se tehdy zachoval jako zbabělec a další zúčastnění jako hlupáci, je teď naprosto vedlejší.
Moc jsem nepochopil vaši odpověd, možná si myslíte, že jsme ty typy, kteří jen chodí chlastat a nemají v životě žádný jiný smysl. Jsme kamarádi ze střední, oba studujeme na vysoké škole, takže jsme se prostě sešli po dlouhé době. Nevidím na tom nic špatného. Tohle bylo poprvé, kdy se kamarád porval, mě se to nestalo ještě nikdy.
Přesně, mám strach že se komukoliv může něco stát, a hlavně vím že když jsem opilý tak mé reakce na údery a podobné věci nebudou zrovna nejlepší. A konflikt vzniká právě většinou když lidé pijí alkohol.
Bohužel, tady můžu říct snad jen, nechodit mezi lidi? Nevíte kdy a kde narazíte na impulsivní typ člověka, navíc alkohol tomu taky 2x nepomáhá. Takže... těžko radit, pít s rozumem, na rozumném místě? Kdyby jste si dali někde v nějaké knajpě nebo u kamaráda doma, nic z toho by se asi nestalo, + vypustil bych kamarádovi připomínky v okruhu právě těchto lidí, může to dopadnout tak jak to dopadlo, konfliktem, tady těžko radit.
Takže jak většina naznačila, problém byl jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.