Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citát z knihy Hostitel

Od: lucius odpovědí: 1 změna:
Ahojda, kdysi jsem četla knihu Hostitel a byla tam velice zajímavá věta, někam jsem.ji ji i zapsala, ale nemůžu to nikde najít. Koukala jsem i po internetu, ale nic. Proto žádám o radu případné knihomoly tady. Začátek věty zní nejak takto: Země je to nejhorší a zároveň to nejlepší ze všech světů...
Nezná někdo přesnou citaci? Díky ☺

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Tento?

Tohle místo byl ten nejlepší a současně i nejubožejší ze všech světů - ty nejkrásnější smysly, ty nejúžasnější emoce... ty nejzvrhlejší touhy, nejpříšernější činy. Ale možná to tak bylo správně. Možná bez utrpení neexistovalo ani štěstí. Co když duše byly jen výjimkou toho pravidla? Copak bez tmy zdejšího světa mohly poznat světlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]