Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V exekuci rodičů byly zabaveny mé věci

Od: luckapucka odpovědí: 5 změna:
Ahoj,
stala se u nás poměrně nepříjemná věc a přišel k nám exekutor a olepil naše cenné věci. Bohužel, některé z nich byly mé. Žila jsem nějakou dobu kvůli studiu sama a po skončení studia jsem se stehovala, vzala jsem si některé věci s sebou, konkrétně televizi, kávovar a sušicku- té si pán nevšiml. Ale mám otázku ohledně zbytku mých věcí. Můžu s tím něco udělat? Trvalé bydliště mám stále u rodičů, ale plnoletá jsem už byla. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím. Pokud došlo k exekučnímu zabavení Vašich věcí, musela byste prokázat, že jsou skutečně Vaše a podat návrh na vyškrtnutí věcí ze soupisu.. Pokud však nemůžete prokázat, že jste věci zakoupila Vy a jste jejich vlastníkem, nepomůže Vám, bohužel, ani vylučovací žaloba.

hodnocení

0x

Pokud od těch věci máte doklad, je potřeba podat tzv. vylučovací žalobu. Musíte nějak prokázat, že jsou věci vaše. V praxi, kdo má doklad o koupi, je vlastníkem.

Více tady: ekcr.cz/...

sebod*

Wlezley. Nemáš pravdu. S čím? S tou praxí! Je úplně jedno, kdo má doklad o koupi. Může o ho mít třeba papež a bude mu to k ničemu. Proč? Protože na většině dokladů NENÍ jméno kupujícího. Tím pádem je doklad o koupi bezcenný cár papíru.

Tazaetel: Jak to pořešit? S kamarádem sepíšeš kupní smlouvu, budeš jí antidatovat. PŘESNÉ tam popíšeš předmět. Značka, typ, výrobní číslo atd. Není-li toto, tak detailní popis předmětu případně foto. Potom zažádáš o VYŠKRTNUTÍ ze seznamu. Až potom přijde na řadu vylučovací žaloba.

hodnocení

0x

Já jsem toto řešil v roce 2000 a dal jsem vylučovací žalobu a doložil jsem to normálními doklady a bylo to... Spíš jsem v té době měl problém v tom, že tuším se musí ta žaloba dát do určitého období a tenkrát byl poplatek 500Kč, tak jsem jí dal asi týden po mém kolegovi a a oni mi jí odmítli a pak jsem zjistil že během týdne už byl ten poplatek 1000Kč... Dneska nemám už tušení jak to je...

sebod*

hiawata. Tak to na Vás exekutor s tím "určitým obdobím" zkoušel. Ano, je tam daná lhůta, ale ta NEBĚŽÍ ode dne exekuce, ale ode dne, kdy MAJITEL ZJISTIL, že věci byly zapsány do seznamu. Takže třeba za půl roku od soupisu (pochopitelně když ihned věci neodveze, tam se musí jednat rychle, aby nedošlo k prodeji).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]