Nejste přihlášen/a.
dobrý večer,chci se zeptat, s čim se s jakými nemocemi ,nebo necim muže do nemocncii kde si pár dni poležíte? mužou to být i psychické problemy,nebo že se človek psychgicky zhoutí je toho na nej moc, a proto musi,nebo muže do nemocnice s tímhle? s čím s e tam třeba jede i když človek neumírá,ale musi tam být? muže to být i ta psychika? dekuju moc
Krátkodobá hospitalizace je např, když vás chytnou záda, tak na kapačky. Nebo když spadnete na hlavu, tak pár dní na pozorování a některá vyšetření, aby se vyloučilo prasknutí lebky či vnitřní krvácení. Nebo při zánětu slepého střeva, kdy se buď operuje, nebo se operace odloží. Nebo když někomu praskne křečová žíla. Nebo když Vám vezmou krční mandle, tak si pár dní poležíte. Na infekčním jsou někteří jen krátce, podle povahy onemocnění. Na chirurgii se poleží krátce po menších zákrocích.
Teď čtu o co přesně jde..Jestli dívka kolabuje, je vyčerpaná, tak ji mohou přijmout i na interně. Pobude pár dní, kdy jí dodají kapačkami vodu, výživu a uklidňovadla a následně ji předají psychiatrovi. Ona lůžková psychiatrie není v každé nemocnici.
Jestli to bude opravdu vážné, je neděle, zavolej na pohotovost a poraď se. Oni takové případy znají. Volala jsem také, když si studentka vzala úmyslně nějaké léky a nelíbila se mi. Přijeli si pro ni. Vysvětli jim, popiš situaci, ptej se, a oni Ti poradí, jak jednat. Nevolej před ní, aby nejančila.
Samozřejmě → obraťte se na psychiatrickou nemocnici. Ale, jak píše Sebod, počítejte spíše s delší dobou.
Dekuju..no jde o kamarádku...ma psychicke problemy..nebo ani nevim...jde o kluka..je to složité a na dlouho..tudiž to rozebirat moc nebuudu..brala kuli nemu prášky mela deprese ten cvlovek ji píše jak ji ma rád...že dojede ..ale nikdy to neudela..protže ma asi taky problemy aneceho se boji..mely se poznávat..už si psaly že o nic nejde teda ona jemu.on že ji ma rád že to chce napravit...appd nedojel zas..zas si nekde neco přečetla.. a zhroutila se psychicky..neni schopna myslet na nic jiného jen na n ej proč to tak je..co s ni? klepe se brečí...,normalne nemuže fungovat,nespí,nejí...mam jet do nemocnice? co ji budou delat? dekuju
Dobrý den, nechci zlehčovat situaci vaší kamarádky, ale když nebude jíst, tak ještě aspoň měsíc vydrží naživu. Jestliže brala léky na depresi, tak snad bude v péči nějakého psychiatra, kterému se může se svým trápením svěřit, ne? Proč byste s ní měl jezdit do nemocnice? Pokud neskáče z okna, neřeže si žíly, či jinak si nesahá na život a není nebezpečná svému okolí, tak jí bude doma lépe. Kdyby měl každý, kdo má trápení s láskou, jít hned do nemocnice, tak ty nemocnice budou plné až k prasknutí.
ano, s psychickým kolapsem Vás hospitalizují na psychiatrickém oddělení nemocnice nebo v nejbližší psychiatrické léčebně. Léčba zde je zpravidla dlouhá,já tam byla pokaždé na 2-3 měsíce,ale byli tam někteří třeba i půl roku. Rozhodně pokud nejí a nespí,byla by hospitalizace na místě.
a kdyby nahodou spolykala nejaké prášky tak co ji budou v nemocnici delat? UDELALA by si neco?
Fofrem vypumpují žaludek / hadice do krku/, nasadí kapačky, aby nežádoucí látku, co už pronikla do krve, naředili a budou se pídit po tom, co to bylo a kolik toho spolkla, aby jí eventuálně dali něco jako protilátku.
Vy víte, jestli má sklony si takhle ublížit. V tom se jí snažte zabránit.
Ono záleží,kolik prášků by snědla. Já snědla zhruba 2 plata a na jip jsem byla 2 dny. Nejprve mi vypláchli žaludek-strčí do krku takovou hadici a do té pouští roztok,který vyvolá zvracení,takže všechno vyjde zase ven. Pak mě monitorovali na přístrojích. Za dva dny mě převezli na psychinu na uzavřené oddělení. Na psychině jsem strávila 2,5 měsíce dohromady i s otevřeným odd.
Zkuste kamarádce vysvětlit důsledky. Jestli to udělá,může mít i trvalé následky-poškozená játra,ledviny...
A pobyt na uzavřeném oddělení psychiatrie taky není nic,co bych komukoli přála.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.