Nejste přihlášen/a.
V čem se liší dioptrická skla na recept a zakoupená stejné síly? Kvalitou, nebo v nich nebude žádný rozdíl?
Není v tom žádný rozdíl.
Já si kupuju brýle už jen na internetu, www.zennioptical.com běžné nekomplikované brýle kolem 500 i s obrubami a poštovným, kvalita bezproblémová.
Rozdíl by v tom nebyl kdyby:
se nevyskytovaly běžně vady jako astigmatismus rozdílný pro každé oko, rozdílná potřeba korekce(dioptrie) pro každé oko zvlášť, a rozdílné vzdálenosti os očí. To vám zjistí a zařídí jen lékař nebo optik. Pokud s těmito vadami používáte obyčejné brýle z obchoďáku tajwan... Tak si koledujete o problém s očima.
Pokud astigmatismus nemáte, máte na obě oči stejnou korekci, a vzdálenost os si "nějak" vychytáte, prosím. Nicméně za mně, je tohle zrovna jedna z úspor, kterým bych se snažil vyhnout. Nějak nechápu, proč když nemusím, bych měl riskovat zrovna oči...
Astigmatismus má údajně 90% populace. Jen tak na okraj, aby jste si nemysleli, že se vás to netýká.
jethro: No a? Nevím, proč poučuješ zrovna mě. Ten tvůj odkaz je přeci úplně to samé. Jsou to stejné brýle jako u optika, podle údajů naměřených optikem nebo doktorem.
Na rozdíl právě od těch brýlí koupených v různých hyper-super-maxi a tajvan-vietnam kšeftech. Které nemají ani korekci astigmatismu, ani přesnou osovou vzdálenost, resp, kde si osovou vzdálenost přebíráte vy, subjektivně, podle toho, "jak vidíte". Báječná metoda, jak si zničit oči.
Dobrý den, rozdíl může být ten, že když si je platíte, tak si můžete "naporoučet" např. jejich zbarvení či vytvrzení. Zdravím!
Optik ty brýle vyrobí zcela stejně, jsou-li na recept nebo si je platíte komplet. Stejně budete doplácet a to už zdr. pojišťovnu nezajímá - ona dala svůj drobný příspěvek a zbytek je na Vás (Vašem výběru).
brunecova - pravá skla a netvrzená budou levnější, než tvrzená plastová. Sklo je také těžší. plast se může rychleji poškrábat. Musíte se zeptat v optice, co Vám vlastně nabízí.
Pouze na recept dostanete jen rozptylky (do dálky), nebo speciální skla (třeba cylindrická). Bývají v základním provedení, tj. obyč. sklo, levný rámeček. Další vymoženosti jsou za příplatek - lehké plastové čočky, samostmívající a polarizovaná skla, luxusnější rámeček apod. Brýle na čtení jze koupit bez receptu v jakémkoliv provedení. V optických vlastnostech by neměl být žádný výraznější rozdíl.
Kompletní brýle na recept na čtení budou jen s malým doplatkem. V Optice mám odložené nové rámky ( obruby ). Nabídla mi do nich skla, že prý jsou lepší, ale budu za ně doplácet asi 1 300 korun. Takže je v těch sklech rozdíl, nebo jenom cenový?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.