Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podepsaná smlouva

Od: pavlaraisova odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
asi před 2 týdny mi napsala jedna žena na FB. Působila mile. Napsala mi,že si mě vybrali na Miss Exynet...V úterý jsme jely na casting. Mamka podepsala smlouvu na 11000KČ. Dnes v sobotu máme jet na ten kurz za 11000Kč. Mamka jim napsala,že se nedostavime. Oni jí hned začali vyhrožovat,že to dají k soudu a, že to VYHRAJOU...A nejlepší na tom je,že mamce do telefonu řekli, že si pro ty peníze dojedou, když jim řekla, že se nemůžeme dostavit. Také jí tvrdili ,že to je "závazná smlouva" a,že nemůžeme odstoupit. Tak prosím poraďte,co jim máme říct. Měli jsme si na hodnocení podívat dřív...také chtěli ihned na místě podepsat tu smlouvu. Tak prosím poraďte. Jako přece jde o 11000KČ. DĚKUJI

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Pravděpodobně jste uzavřely s agentůrou smlouvu na nějakou službu. Součástí té smlouvy je souhlas s obchodními podmínkami, ve kterých je jistě uvedeno, zda a za jakých podmínek lze od smlouvy odstoupit. Pokud si nějakou službu závazně objednám, tak je jenom moje věc zda ji odeberu nebo ne. Neodebráním služby se ale nevyvážu z povinnosti ji zaplatit. Případně dle nasmlouvaných podmínek lze od smlouvy odstoupit, tam obvykle nastupuje nemalé penále. Chce to smlouvu důkladně prostudovat, případně ji předložit právníkovi k posouzení.

Pokud je někdo za podobnou službu ochoten zaplatit 11.000,-, tak si to zřejmě může snadno dovolit. Není to pro něj zase taková částka, aby to nešlo brát jako investici do vlastního poučení. Tyhle firmy mají většinou svoje smlouvy po právní stránce velice dobře ošetřeny.

hodnocení

1x

Tu smlouvu máte nebo zůstala agentuře? Jak se jemnuje? A kde se konal ten casting - kde ji maminka podepsala?

Jestli je u vás, pročtěte si i to, co je malým písmem a co se píše o ne/možnosti odstoupit. Bez toho víc zatím poradit nejde.

pavlaraisova
hodnocení

No jako ono tam o tom nic není. Oni to očividně mají pro peníze.

iz*
hodnocení

0x

Dobrý den, Pavlo, chcete-li odpověď nebo s něčím poradit, bylo by dobré dodat dostatek informací.

Vložíte-li sem naskenovanou smlouvu se znečitelněnými osobními údaji a alespoň název agentury, s níž jste podepsaly smlouvu, zkusím se poohlédnout po jejich obchodních podmínkách.

Máte uloženu komunikaci z FB?

pavlaraisova
hodnocení

Ano mám to uloženy. Firma se jmenuje EXYNET. Na FB se ta žena jmenuje Martina Razcová Exynet.
pavlaraisova
hodnocení

Potrebuji cokoli.Poradit i odpovědět. ☺

Ta smlouva by nebyla?

Na stránkách agentury smlouvní podmínky jaksi k nenalezení (aspoň pro mě), zato je tam tohle trestní oznámení

exynet.sk/..., pravděpodobně se vztahující k této debatě omlazeni.cz/..., z níž cituji:

Tak a je to tu!
Dnes proběhla v TV kauza EXYNET v plné kráse.
Ve zkratce:
1. z dívek tahají peníze za všelijaké poplatky a bezcenné kurzy
2. zastrašují dívky a troufli si i na tým reportérů
3. na fórech vytvářejí různé profily a jako dívky u nich zaměstnané se snaží "rovnat reputaci"
4. mohu osobně potvrdit, že jsem byl svědkem agrese "pana ředitele"
Matematika:
Ročně realizují "castingy"v přibližně 30 městech SR, v každém mají cca 50-70 dívek, každá zaplatí minimálně 100-150€ za registraci. Tedy: 30x50x100=150.000€ až 30x70x150€=315000€! Tedy jen za miss exynet nezdaněných a bez drobných nákladů na naftu a nájem společenských sálů 120 až 315 tisíc EUR za rok. Potom tu máme různé povinné kurzy chůze a soustředění bez žádné užitné hodnoty, fotografku která stojí za *** ale platí se ji jako za špičkového fotografa z Prahy nebo Paříže...

Takže holčiny bacha na ně! Nebuďte hloupé a nenaleťte jim!

hodnocení

0x

Zdravím, obávám se, že agentura má smlouvu velmi dobře ošetřenou a nezbyde než zaplatit. Škoda, že jste si předtím než byla smlouva podepsána nevygoglily, co je to za firmu. Najdete spoustu odkazů, negativních ohlasů. Berte to jako drahé poučení pro příště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]