Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci být řidič autobusu

Od: budouciridic odpovědí: 9 změna:

Ahoj
Od té doby co dojíždím autobusem se mi autobusy strašně zalíbily.
Představa že bych byl jednou(co nejdříve) řidič autobusu je naprosto úžasná a uplně se z ní chvěju.
Strašně o tom sním řídit něco tak velkého.
Strašně bych si to chtěl vyzkoušet už teď ale vůbec nevím kde sehnat někoho kdo by mi to třeba na nějakém letišti umožnil.Osobák už jsem řídil mnohokrát. Nevíte jak někoho takového sehnat?
Je těžké řídit autobus?
Je to fakt moje jedno z největších přání, to se nedá ani popsat jak velký sen to je.

Jo a jen tak mimochodem, je mi 15

doplněno 04.11.17 12:08:

A nebyl by tu někdo z Liberecka kdo by mi umožnil si to vyzkoušet, byl bych moc vděčný :)

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 05. 11. 2017 19:07:35
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

2x

Tak jestli na to máš, běž na střední školu, která souvisí s automobilama. Automob.průmyslovku nebo uč. obor automechanik. Až si jednou uděláš řidičák na velká vozidla, budeš dobře rozumět i jejich motoru. Je fajn, když je koníček povoláním.

doplněno 04.11.17 00:40:

Doporučím Ti podívat se na You Tube - Václav Kopta řídí autobus. A pak na přidružená videa. Třeba u Šípa nebo u Krause. Ač muzikant a herec, tak je to největší fanda do autobusů. Možná ho znáš jako kluka z filmu Sněženky a machři. Je to milé a velká legrace. Tím nechci Tvůj zájem snižovat. Naopak, fandím Ti.

budouciridic
hodnocení

Studuji obor automechanik ☺

2kedar*
hodnocení

1x

Zdravím.! Zároveň si však musíš uvědomit, že při řízení busu jsi vždy "jednou nohou v kriminále".

Musíš přemýšlet "o dva tahy dopředu". Dálkáče jsou ještě jakž, takž, ovšem MHD je vskutku

očistec.! Navíc v MHD jsou tzv. "trhačky", kdy ráno nastupuješ kolem čtvrté, jezdíš čtyři, pět hodin, pak

třeba dvě, tři hodiny pauza a odpoledne znova jezdíš 4-5 hodin. Navíc platově to taky není žádný zázrak.

Doporučuji proto, udělat si po škole skupiny A, B, C, (E) pár let polítat s náklaďákem, ať získáš cit pro rozměr a

odhad. Vše v klidu a bez nervů. Až budeš mít dojem, že jsi na to zralý tak dodělat Déčko a jít za svým snem.

Tady nelze nic uspěchat.

Přeji mnoho štěstí, sil a dobré nervy.

budouciridic
hodnocení

Studuju obor automechanik a škola na které jsem tak má povinný řidičák na skupinu B,C a myslím si žebto céčko mi hodně takhle prospěje
2kedar*

Bez "C" budeš stejně marný. Takže chce to čas a praxi na céčku.

instalater*
hodnocení

1x

Vystřídal jsem za svůj život hromadu zaměstnání od horníka lamače v uranových dolech , střelmistra atd. ale na řidiče autobusu bych neměl odvahu a nervy. Lidi ( cestující i ostatní účastníci silničního provozu) jsou čím dál tím víc bezohlednější, egoističtější a zlí. ... Ti řidiči mají moji velkou úctu a obdiv.

hodnocení

0x

Také znám jednoho řidiče, který prý už od 12 let toužil řídit autobus - a to nadšení do této činnosti mu v plné míře vydrželo dodnes, když už je téměř v důchodovém věku a celý svůj produktivní život ten autobus opravdu řídí. Takže někdo má k takovým věcem skutečně vztah. :) Ale počítej s tím, že až si v budoucnu pořídíš rodinu, bude ti možná vadit, že budeš málo doma.

vernon
hodnocení

0x
Špatně placená a poměrně psychicky náročná práce. Strýc je tramvaják v Praze, to je snad ještě horší...

hodnocení

0x

já třeba papíry na autobus mám a mám okolo pár kamarádů co aktivně jezdí

taky sem chtěl několikrát praštit s prací a jít jezdit ale když vidim ty kluky co jezdí jakou maj zodpovědnost,jak sou s volným časem v háji,volný výkendy sou skoro z říše snů a když vidim co berou tak radši zůstávám tam kde sem :)

joo nechceš li umřít sám staň se řidičem autobusu *smich**smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]