Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problematický soused

Od: lenulakr® odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu, jak byste se zachovali: V bytě nade mnou bydlí v pronajatém bytě ukrajinská rodina - všichni dospělí. Mimo jednoho nemám s nimi žádný problém,jsou v pohodě, ale ten jeden vydá občas za celou bandu. Myslím, jestli není psychicky nemocný, pokud si dá pivo, strašně řve, zřejmě hází židlemi nebo čím, mlátí dveřmi, občas lítá po chodbě a tříská vchodovými dveřmi, člověk neví, jestli ostatní nepozabíjí. Dnes to bylo v noci o 1/2 1 hod. , všichni se docela bojí. Váhala jsem,jestli mám zavolat policii, ale protože pokud je střízlivý, tak je docela normální,tohle zase tak často není, a taky říkám, že by jiní nájemníci mohli být ještě horší. Majitelé likvidaci bytu neřeší. Zvonila jsem na ně několikrát, abych mu to řekla, ale přestože jsou doma, neotevřeli. Hrozně mě to štve, dům je klidný , momentálně pohodový, ale tohle je hrozné. Jak byste to řešili?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemáte-li s ostatními potíže, co kdybyste s nimi (ne s dotyčným) zkusila promluvit až se potkáte na chodbě? (Čímž myslím, že by se tomu "potkání" dalo i trochu pomoci :) ) Že jim nechcete - jako sousedé - dělat problémy, ale pokud bude rušit klid v domě dál, vy budete řešit jak uznáte za vhodné. Snad pochopí a zklidní ho.

hodnocení

0x

To je takovej druh, taky jsem z 1/4 takovej (staci parkrat 100gvodky):)
Obcas to je s nama tezky:-/

len*
hodnocení

0x

Nechat během největšího řevu půlhodiny zapnutý diktafon na mobilu, případně natočit na video, co půjde, ale je lépe přitom nevycházet až na chodbu, tedy do "společných prostor". Za futrama svého bytu jste formálně krytá silnějšími paragrafy i když máte otevřené dveře.

No a určitě zavolat policii, zejména pokud se jedná o řev po 22:00. A pak jim otevřít vchodové dveře až přijedou.

Nebo - další metoda - barvitě popsat co a kdy se dělo, vytisknout to a předat na obecní úřad. Ti však budou chtít důkazy, což by mohli být buď další svědkové nebo ty nahrávky.

Mám zkušenost, že na většinu výtržníků žádné sousedské prosby ani přemlouvání v rámci družstva neplatí, a že někdy je nutné si na obci stěžovat znovu, než mu vůbec udělí nějakou pokutu a dotyčný se pak nerad, ale přece jen zklidní...

Nebo - pokud si myslíte, že za střízliva je přístupný diskuzi, tak s ním na to téma promluvit, ale to je opravdu výjimečné, že by zabralo...

hodnocení

0x

Zavolal bych policii. Oni už to vyřeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]