Nejste přihlášen/a.
Jak říkají ostatní... vysoká škola života je vyjádření, že největší učitel je život sám. Zažiješ takové situace na které tě ve škole nepřipraví a možná ani nemohou. Praxe (život) je často víc než teorie.
Když si dám do profilu, že mám vysokou školu života chci tím vyjádřit, že mám opravdu mnoho životních zkušeností. Neznamená to nutně, že jinou školu nemám. Je to spíš recese.
Nesetkávám se s tím u blbců. Spíše u lidí s nadhledem, kteří si umějí udělat legraci sami ze sebe...
Nesouhlasím ani s jednou škatulkou. Ani s blbci, a ani s lidmi s nadhledem. Pravdou je,že nejlepší školou je opravdu život sám. Ten dokáže naučit více než škola.
Obě škatulky se týkají lidí, které Mikihans i já potkáváme na Facebooku. V "mé společnosti" to sedí a věřím, že i v té u Mikihanse. V reálném životě je to samozřejmě zase jinak.
Mám vysokou školu, ale i tu vysokou školu života. Je pravda, že nás život naučí mnohem více bojovat a stát si za svým, když se setkáme s nepředvídatelnými a někdy dost složitými situacemi,. Prostě nás naučí být chytrými, ale jinak. V angličtině se tomu říká být street smart. Škola nás naučí jak být dobrými zaměstnanci, slušnými lidmi. Ale ne každý slušný a vzdělaný člověk se pak dokáže vyrovnat se světěm po škole, který je mnohem více chaotický a zmatený, než školní prostředí, kde je víceméně jistota a stačí být slušným a mít jedničky a ten dotyčný je pak v klidu. Podle mě je nejlepší zkombinovat obě školy, mít vysokou školu života a nějaké dobré vzdělání. Nejde o titul, ale mít opravdu hluboké znalosti z oboru. To se pak člověku žije)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.