Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kooperativa - pov. ručení- přepočet

Od: jirik* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Dnes mi přišel z Kooperativy papír s částkou na další rok a zelená karta. Doposud jsem platil - dva roky po sobě 2849, nyní to bude 2962. Byl jsem teda na pobočce s dotazem proč platím víc a jestli by to mohli přepočítat. Slečna tam něco naťukala do počítače a po přepočtu sama byla překvapená - bych prý platil stejnou částku jako doposud! 2849. Ale musela by se provést a podepsat NÁHRADA SMLOUVY. Tak jsem se ptal proč mi to teda zvýšili a co to má za význam když bych to změnil že bych platil stejně tak proč mi nenechali rovnou - původní částku? Že prý to jinak nejde no, ta kalkulačka umožňuje buď - nová smlouva nebo - náhrada smlouvy.

Máte s tím prosím nějakou zkušenost, nebude v tom nějaká skrytá vyčůranost pojišťovny - v můj neprospěch (automaticky jí teda očekávám)? Podmínky prý zůstanou stejné ( údajně).

Mám do toho jít nebo radši ne?

Díky moc Jirka.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Min. 6 týdnú před výročím smlouvy ji vypovězte a uzavřete novou.Buď u jiné pojišťovny nebo u stávající, kde vám to bude výhodnější.Budete mít ty samé podmínky a nemusíte se bát. Pojišťovna si tímto zpúsobem jen zvyšuje své příjmy.Jděte do toho.

jirik*
hodnocení

Mně to přišlo dneska , výročí je v půlce ledna.

Jo, ptal jsem se- to jako budu dělat nějakou další smlouvu místo té co už mám když už jí mám s nimi uzavřenou? a slečna říkala že ne.

Já právě nevím co si pod tím mám představit - náhrada smlouvy.

Náhrada smlouvy je, že stávající smlouva se ukončí a nová s jiným číslem hned navazuje. Klidně to udělejte hned nebo k výročnímu dni stávající smlouvy. Žádné výpovědi, termíny a podobně v tomto případě neplatí. Dělá se to na počkání.

jirik*
hodnocení

A to teda zůstane všechno ostatní při starém?

A když bych tu náhradu provedl teď nebude se platit nějaká pokuta za předčasné ukončení smlouvy? Protože pokud to nechám teď jak to je, tak budu muset zaplatit už novou předepsanou a vyšší částku. Pokud ale provedeme tu náhradu smlouvy, abych zaplatil stejnou částku jako doposud co se stane? Nebudou chtít něco? Díky.

mate59

Provedete to asi na pobočce, nebudete platit žádnou pokutu za porušení podmínek.Slečna vám dá podepsat smlouvu, pomínky budou oplně stejné, zaplatíte tu nižší částku.Nic nebudou chtít.

jirik*
hodnocení

Ano, bylo by to na pobočce. Můžu do té patálie s "Náhradou smlouvy" tedy bez obav jít? Děkuji.

mate59

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]