Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dnes mi přišel z Kooperativy papír s částkou na další rok a zelená karta. Doposud jsem platil - dva roky po sobě 2849, nyní to bude 2962. Byl jsem teda na pobočce s dotazem proč platím víc a jestli by to mohli přepočítat. Slečna tam něco naťukala do počítače a po přepočtu sama byla překvapená - bych prý platil stejnou částku jako doposud! 2849. Ale musela by se provést a podepsat NÁHRADA SMLOUVY. Tak jsem se ptal proč mi to teda zvýšili a co to má za význam když bych to změnil že bych platil stejně tak proč mi nenechali rovnou - původní částku? Že prý to jinak nejde no, ta kalkulačka umožňuje buď - nová smlouva nebo - náhrada smlouvy.
Máte s tím prosím nějakou zkušenost, nebude v tom nějaká skrytá vyčůranost pojišťovny - v můj neprospěch (automaticky jí teda očekávám)? Podmínky prý zůstanou stejné ( údajně).
Mám do toho jít nebo radši ne?
Díky moc Jirka.
Min. 6 týdnú před výročím smlouvy ji vypovězte a uzavřete novou.Buď u jiné pojišťovny nebo u stávající, kde vám to bude výhodnější.Budete mít ty samé podmínky a nemusíte se bát. Pojišťovna si tímto zpúsobem jen zvyšuje své příjmy.Jděte do toho.
Mně to přišlo dneska , výročí je v půlce ledna.
Jo, ptal jsem se- to jako budu dělat nějakou další smlouvu místo té co už mám když už jí mám s nimi uzavřenou? a slečna říkala že ne.
Já právě nevím co si pod tím mám představit - náhrada smlouvy.
Náhrada smlouvy je, že stávající smlouva se ukončí a nová s jiným číslem hned navazuje. Klidně to udělejte hned nebo k výročnímu dni stávající smlouvy. Žádné výpovědi, termíny a podobně v tomto případě neplatí. Dělá se to na počkání.
A to teda zůstane všechno ostatní při starém?
A když bych tu náhradu provedl teď nebude se platit nějaká pokuta za předčasné ukončení smlouvy? Protože pokud to nechám teď jak to je, tak budu muset zaplatit už novou předepsanou a vyšší částku. Pokud ale provedeme tu náhradu smlouvy, abych zaplatil stejnou částku jako doposud co se stane? Nebudou chtít něco? Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.