Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
v létě plánujeme s přítelkyní dovču k moři. Oběma nám je 18 let. Jenže je tu problém. Její rodiče chtějí, abychom jeli s nima. To mě se moc nechce, raději bych jel sám s ní, nebo ještě s jedním párem, s kterým se známe. Ale hlavně jde o to, že moji rodiče nesouhlasí s tím, abych já jel s rodiči přítelkyně - naši nemají rádi její rodiče, protože minulý rok oni nechtěli pustit na dovolenou jí s našimi a naši si to nějak špatně vzali. Jsme spolu rok. Co mám dělat? Nevím si rady. Jediný co chci, je jet s ní k moři. Díky za rady.
Zdravím. Jste oba dva plnoletí. Takže pokud si na dovolenou vyděláte sami, promluvte si oba dva s rodiči, že chcete jet na dovolenou jen ve dvou. Rodiče se musí naučit respektovat fakt, že už nejste děti, ale dospělí lidé. A pokud se podle toho i chováte, pak se s tím rodiče budou muset smířit. Spousta dětí s rodiči nejezdí na dovolenou už i od nižšího věku a rodiče to akceptují a nenutí je.
Mas auto nebo motorku? Proste se zbalte a jedte, ne?
A pokud nemate, na Machaci je take pekne.
Pokud jste plnoletí a platíte si to sami, tak si jeďte s kým chcete vy. To musí oboji rodiče pochopit. Je samozřejmý, že o vás mají strach a nechtějí vás radši takhle někam pouštět bez dohledu, ale bohužel s tím nic nenadělají a musí se smířit s tím, že už na to prostě máte právo a oni už za vás nemůžou ve všem rozhodovat. Tohle prožívá 95% rodičů.
Nicméně, pokud u rodičů pořád bydlíte a živí vás při studiích, tak bych se jim to pokusil diplomaticky vysvětlit, aby mezi váma zbytečně nevznikly nějaký problémy.
Jediný co chci, je jet s ní k moři.
To chápu - a kdo vám ten výlet bude financovat? Jak radí druzí - pokud si dovolenou kompletně zaplatíte, budete to mít snažší. Jen bych zdůraznila diplomatické jednání s trochou ohledů - ona ta plnoletost také neznamená "odteď můžeme všechno". Už to, že se rodiče vzájemně nemusí a dělají si trucy by vám i do budoucna mohlo přinášet potíže, tak je zbytečně nepřikrmujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.