Ráda bych věděla jestli si mám nechat vytrhnout zub osmičku, když tam mám kaz nebo si ho nechat spravit. při trhání zubu bych úplně neotevrela pořádně pusu jelikož mě přeskakuje čelist a to by byl asi problém.
Kolik je ti let? Já už nemám ani jednu osmičku a zbyla mi jedna (zbytečná) sedmička a nijak mi to nevadí Ale je mi 61 let.
doplněno 01.11.17 20:25:
Někdy na rozhodnutí zubře pozor. Mám štěstí, že mám zubařku kámošku, takže se s ní vždy dodhodnu. A když jsem jí před časem řekl, že chci jednu "děravou" sedmičku "vyndat", protože proti ní stejně druhá není, řekla mi, že člověka s takhle rozumným názorem vidí velice zřídka a odsouhlasila mi to. Ale občas zubaři rozhodují i obráceně, v neprospěch pacienta.
Dcera byla na prohlídce minulý týden a taky jí rovnou řekli že se osmičky neopravují a zub vytrhli. Nestezovala si že by to extra bolelo. Každý má kořeny jiné tak se nenech zbytečně děsit. Zubař pozná jestli to půjde nebo ne a v horším případě může doporučit výkon na zubní chirurgii.
Když mi bylo 24, chtěl mi zubař 8 vytrhat. Nějak k tomu nedošlo. No a poslední dvě mi trhal zubař na 59 letech. 59-24 = 25. Ty zuby mi sloužily dalších 25 let.
8-mičky jsou prevíti. Jak vyrostou,tak se většinou kazí a bolí jako čert! Mně horní 8 vytrhli ještě do 30-cítky,protože jen se začaly ,,klubat,,tak bolely a bolely,tak šly potvory hned ven. Kořeny měly zkroucený jako háčky a tlačily do 7-ček.Já bych byla spíše za vyrthnutí něž je spravovat.Ale je to jen na vás.
Když nejde otevřít dost ústa, tak do nemocnice. Tam jsou jinak zařízeni a vytrhnou ho, aniž o tom budete vědět. Prodělal jsem to, zubařka nade mnou mávla rukou, že se tam nemůže dostat a poslala mě tam.
Záleží na situaci. Spodní mám vyvrtane, horní byly moc zkažené a vytrhli mi je. Nebolelo to vůbec, trvalo to pár vteřin. Obecně jdou ale horní ven líp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.