Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest varlete

Od: dbednarik* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, už v létě jsem pociťoval bolest v levém varleti. Asi po měsíci této občasné bolesti jsem došel za urologem, ten mě poslal na sono, a řekl že mám varikokelu ale nic vážného a že to nebude zatím řešit. Pak jako by to psychicky pomohlo a bolest byla skoro pryč nebo jen nějaký den sem to cítil a pak dobrý. Poslední dobou se mi to zase vrací, posiluji a vždy po cvičení jako by se varlata prokrví a bolest začne. Druhý den vždy stačí když udělám pár kroků a je to jak kdybych dostal ránu do koulí.

Ptám se jestli má někdo nějaké zkušenosti, nechci na operaci, slyšel sem že to taky nemůsí ani pomoct atd. Mohl by na to mít nějaký vliv třeba tlak? nebo cokoliv spojeného s krevním oběhem?

Děkuji za každou radu :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Měl jsem přesně to samé. Malý laparoskopický zákrok asi v 18 letech, teď je mi 41 a celou dobu je to OK.
Nebál bych se toho, v celkové anestezii, po probuzeni ani potom, nic nebolelo.

hodnocení

2x
Jinak s oběhem to má co do činění, jsou to v podstatě křečové žíly.
dbednarik*
hodnocení

A na funkci a produkci varlete to nemá žádný vliv?

h0042*

Myslíte na funkci rostlináře?*smich*

lopata*

máte snad dvě ne?

Ne na funkci to vliv nemá.
liska*

Kejikl, o křečové žíly nejde! Hydrokéla obsahuje výpotek z obalů varlete Ten se tvoří nejčastěji v důsledku proběhlého zánětu. Někdy akutně, jindy postupně. Výsledkem je ztluštěné varle a řešením operace.

Vedle toho existuje skrotální kýla, která se tlačí do tříselného kanálu /kterým varle sestoupilo/. Ta se chová jinak, obsah škrouká, dá se zatlačit a hlavně vznikne po zvednutí těžkého předmětu. Taky se operuje.

Nic z toho nesouvisí s krevním tlakem.

Dovolím si nesouhlasit, viz třeba první odkaz, který vyskoci po zadání slova varikokéla.
cs.m.wikipedia.org/...
liska*

Á, tady je rozdíl v pojmech! Moje HYDROKÉLA versus Vaše VARIKOKÉLA. Obojí se týká varlat a oba máme pravdu.

hodnocení

0x

Snad opět navštívit vašeho urologa, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma varikokéla
Otázky na téma varikokéla operace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]