Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spontánní svatba - je to možné?

Od: daniela* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěli bychom se s přítelem v blízké době vzít, ale zatím ještě nevíme, který den to bude ani v jakém městě to bude. Nevíte, jestli by to šlo udělat tak, že se rozhodneme ráno v den svatby, zavoláme na radnici toho konkrétního města, které si vybereme, jestli mají během dne čas na svatbu, uděláme si výlet do toho města, kde se chceme brát, dojedeme tam a oni nás na počkání oddají? Žádný obřad ani omáčky kolem nepotřebujeme, bylo by to na 15-20 minut, v pracovní den, jenom bychom tam podepsali ty papíry, řekli si "ano" a šli bychom. A myslíte, že by jako svědci mohli být nějací zaměstnanci toho úřadu?

Vůbec nevím, jak moc dopředu je potřeba to řešit a jestli by to šlo tak spontánně, jak si to představujeme. Samozřejmě rodné listy bychom vzali s sebou, že jsme oba svobodní si podle mě úřad zjistí během chvilky sám z registru, nějakou osobu na oddávání by tam mohli mít a volnou jednací síň nebo kancelář snad taky...

Kdyžtak mě prosím vyveďte z omylu. Zatím jsem se nikdy nevdávala, tak nevím, jak to chodí :) Jestli s tím někdo máte zkušenosti, napište mi prosím, jak moc dopředu je potřeba tu svatbu řešit.

Děkuji

D.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

Podle méh tohle není u nás možné, papíry které je třeba nejprve podepsat, řeší matrika příslušného úřadu, teprve potom, se můžete domluvit na svatbě. Není to Vegas a není to jen podepsání oddacího listu. Ale rozhodně není problém se na úřadě domluvit a svatba může proběhnout takřka hned, jen co budou mít volno

doplněno 01.11.17 13:48:

@jabraka mít venkovní svatbu je fajn, ale na tohle bych neměl odvahu, kor na Šumavě. Počasí si vybrat nemůžeme. Ale u vas to pravděpodobně dopadlo dobře.

jabraka*

Jak jsem již řekl,všechno se událo dobře,i když bylo pár maličkostí,které věci zakalily.Rozhodně pro mladé je to začátek života,který utkví v paměti na dlouho.Proto bych nebyl pro nějakou rychlovku,pokud nehrozí překotný porod.

JB

jabraka*
hodnocení

0x

V podstatě to vyřešit jde,i když ne tak rychle.Dokonce jde vybrat si den předem i místo konání,kam se dostaví patřiční úředníciPatřičné dokumenty budou předem potřeba také podepsat a potvrdit,My jsme našemu vnukovi organizovali svatbu na zelené louce na Šumavě,mají na co vzpomínat.

Spontánní svatba - je to možné?
abrakadabra

A kde je státní znak? I při sňatku na louce nebo kdekoli v přírodě musí být viditelně vystaven státní znak, jinak je údajně sňatek neplatný ;)

hodnocení

0x

Na jiných úřadech to bude stejné. - karvina.cz/...

Ale tak jednoduché, jak si to malujete, to nebude - jednak se stejně budete muset sejít s matrikářkou ohledně dotazníku, což asi nebude "na počkání", stejně jako všude neoddávají denně, ale mají určené (a mnohdy dávno obsazené) termíny.

liska*
hodnocení

0x

Možná někde na obci, když mají úřední den, tak ráno se telefonicky dohodnout a odpoledne se nechat oddat. Mezitím si sehnat dva hladové študáky, co mají u sebe OP, kteří Vám to odsvědčí za oběd vedle v hospodě. S sebou OP, rod. listy, prstýnky a peníze na poplatek, který Vám ráno sdělí. Tohle se povedlo v r. 1995. Snad to půjde i dnes. Jo, a prstýnky byly dohromady za 36 Kč - bižuterka ze žlutého kovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]