Nejste přihlášen/a.
Domnívám se, že pokud jste předtím žádný průkaz neměl a zaměstnavatel školení i zkoušky platil, jsou průkazy jeho vlastnictvím.
Možná by se dalo dohodnout, že vám je za nějakou úplatu přenechá - pokud tedy neplatí jen pro tu konkrétní firmu.
Ad kasus - tak doufám že mi je dají
Mimochodem - už jste zaměstnavateli sdělil, že byste měl o ně zájem?
Ad kasus - no tak snad aspoň počkejte, co vám zaměstnavatel odpoví.
Na školení (interní auditor) nám školitel výslovně říkal, že certifikát (tj. doklad o absolvování školení, stejně jako např. průkaz řidiče VZV) je výslovně naším majetkem, nikoliv majetkem firmy. Možná by si zaměstnavatel mohl vymínit za určitých okolností úhradu nákladů na školení, ale nepředpokládám, že zde k tomu došlo. Navíc zde jde o zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele...
To je blbina. Oni jen tak dělají schválnosti. Průkazy jsou na tvé jmeno, jsou tvoje, společnosti jsou přece nanic, nemůže je už nijak využít, musí si proškolit nového pracovníka. Spor by jsi jistě vyhrál, ale lepší je požádat školitele ó kopii.
Zaměstnavatel školení zajistil a zaplatil - a jak už jsem psala, možná by se dalo uvažovat o finanční kompenzaci, tedy úhradě vynaložených nákladů. Jenže to je na dohodě - a když byl pracovník proškolen a hned poté dostal výpověď, zřejmě zaměstnavatel nebude mít o nějakou dohodu zájem.
Pokud s vámi zaměstnavatel počítal, je nepodstatné, že jste "o školení neprosil" - k některým pracem je to prostě nutná podmínka. To, že "určitě věděl do předu že mě vyhodí" je vaše spekulace a nikdo, krom vás a jeho neví, jaké ho k tomu vedly důvody. Pravděpodobně silnější, než cena za proškolení.
Ale jestliže zjistil, že se bez vás obejde, proč by vám měl dávat na cestu dárek?
,,já mám tedy průkazy,ale nikdo mi je nebral nikdy..i když jsem začala vykonávat jiné povolání,,průkaz jsem si ponechala Jak jsem opět se rozhodla pracovat na jeřábu ,tak jsem musel ít na přeškoušení...Jinak se chodí na psychotesty myslím každý rok již...Ale průkaz jste získal, tudíš si já myslím,že nemá nikdo právo mi ho brát
To by vám také mohli sebrat řidičský průkaz ne? nemají nárok.
,,ještě tak,dělala jsem kurzy v Kunčicích a jak jsem odcházela pracovat jinde,nikdo mi ho nebral.Pak jsem nastoupila po určitém čase do Vítkovic a ahorát jsem dělala psychotesty a přezkoušení..průkaz mám dodnes a jsem v důchodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.