Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neohlášená návštěva doma - opraváři

Od: helina odpovědí: 7 změna:
Bydlím v panelovém domě a poslední dobou chodí k nám bez oznámení spousta opravářů, revizáků, řemeslníků vyměňovat vodoměry a nikdo nenapíše den a čas kdy příjde. Informovanost je skrz starší sousedy, kteří informují ostatní, když příjdou domů z práce. Já o ničem nevím a nemám ani v ruce žádný podklad, který by mne na základě toho mohl můj zaměstnavatel uvolňovat ze zaměstnání. Příjdou si, kdy a jak chtějí na blind a prostě zazvoní na domovní zvonek, jakoby každý mohl sedět celé dny doma.
Dnes mne sousedka informovala, že z realitky poslali elektrikáře k sousedovi, kterému nefunguje domovní zvonek. Ti elektrikáři zvonili podle informace naši sousedky u nás a řekli, že by s námi to chtěli řešit nebo se podívat na schéma zapojení zvonku. Je nějaká souvislost propojení kabelů se sousedy u domofonu, jak se otevírají hlavní vchodové dveře a zvonky? U nás je vše v pořádku, tak nechápu proč ti elektrikáři chtějí lézt do vnitřní chodby k nám až domů, když vedle jim nejde zvonek. Jen doufám, že z naší chodby nechtějí něco provrtávat a dělat nepořádek na moji novou malbu. Na základě jen informace sousedky jsem si vzala na 4 hodiny náhradní volno v práci. Celé to nechápu, proč musím být doma kvůli problému u sousedů se kterým nemám nic společného, jističe ani el.hodiny. Pokuď vím, tak zvonky a domofón je napojený na společnou chodbu a schodiště.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gogol
hodnocení

2x

Já tyto situace řeším větou: "..nebyl jsem nikým informován, že dorazíte. Právě jsem na odchodu, omlouvám se, pěkný den."

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, řešit s vedením SVJ v domě a vyžadovat včasné informace (např. oznámením na dveřích výtahu či nástěnce nebo e-mailem) o akcích, které objednává nebo o nich má přehled. Zdravím!

doplněno 31.10.17 18:55:

helina - mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že stačí jeden neodborný zásah v bytě do zvonkového systému v domě a tento je vyřazen z provozu. Najít takovou závadu je potom detektivní práce. U nás v domě se to řešilo hodně dlouho, hledalo se v každém bytě, závada se nenašla a tak se musel celý zvonkový systém vyměnit, což nás stálo velké peníze (kvůli nevhodným zásahům do zvonků v některých bytech). A znovu odkazuji na SVJ.

doplněno 31.10.17 20:11:

helina - ujasněte si, co Vám vlastně vadí. Závada se hledá v bytech i mimo byty - to zde nevyřešíme.

Máte nějakého správce domu či SVJ, tak tam požadujte včasné informace. Více už neporadím (byla by to zřejmě jen zbytečná diskuze s někým nespokojeným).

helina
Zapomněla jsem říct, že mi tu před 3 lety internetová společnost natáhla kabel přes chodbu a vyvrtala díru okolo dveří do bytu na zapojení routeru. Tak snad kabelový internet nemá vliv na omezení domofónu?

hodnocení

0x

Máte v domě špatnou informovanost. To je hlavní problém.

Vždy se takové práce tak nějak dohodly napříč byty, nelze samozřejmě vyhovět všem, ale dá se k dispozici den nebo dva podle rozsahu prací, telefon na firmu, která to dělá a v rámci možností se s nimi člověk domluví na nejméně bolestném termínu. Pokud to tak u vás nefunguje, je na čase domluvit se hromadně a zavést to tak. :)

Pokud k opravě poruchy u sousedů je potřeba vaše součinnost vyhověl bych, ale jak jsem psal výše po domluvě termínu, který mě nebude bolet. Prostě hned ráno než jdu do práce nebo naopak až se vrátím.

Jak je velký dům - kolik bytů? Kdo je správce domu?

helina
Klasický panelový 12 patrový věžák. Správcem je RK. Jde mi po odborné stránce o nějakou logickou souvislost, nejde zvonek vedle u souseda, tak musí elektrikáři technicky něco řešit z cizího bytu? Doufám, že to nechtějí prohodit domofóny.

Pak bude lepší vložit ještě jeden dotaz zde: poradte.cz/...

Tento vyzněl, že vás trápí ty neohlášené opravy než možnost opravit domofon z vedlejšího bytu. :)

danys*

špatná práce správce domu! u nás to řeši rozvěšenými oznámeními po domě, ve výtahu a rozesláním přes mail všem vlastníkům cca. měsíc předem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení zvonku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]