Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před nedávnem jsem koupila super zateplené tenisky. Nebyly zrovna levné, stáli cca tisíc korun. Vyzkoušela jsem si je v obchodě, padnuly skvěle, netlačily, NEKOUZALY. Tak jsem si je vzala. Naimpregnovala a čekala na chladné počasí, které právě začalo. Nu, vytáhla jsem tento týden ty boty, a začala v nich chodit. Dokud bylo sucho, tak bez problémů, ale jakmile naprší, tak v nich děsně KLOUŽOU! Na chodníku, na asfaltu, v tramvaji tedy skoro všude (udržet se na takovém tom pásu, rovném, alá jezdící schody, jak bývá v obchodních centrech, je pro mě takřka nemožné). Stačí aby trochu mrholilo, a už všude kloužu. Nosím je už od pondělí, kdy jsem si říkala, třeba se trochu zdrsní nošením, nezdrsnily.
Koupila jsem si šmirgl papír, přejela jsem je, ale myslím, že to nemá valného účinku. Má někdo nápad co s tím? Štve mě to. Ještě ani nenasněžilo a já se dneska zabila skoro i na mokré podlaze tramvaje. Jakože když člověk kupuje tenisky, zimní, tak předpokládá, že nebudou kluzat na mokru. Já už tedy nevím, jak je budu v tom obchodě zkoušet, to si mám do obchodů nosit kbelík vody, vylít ho na zem a pak se projít? Přikládám fotky těch tenisek plus podrážky. Díky za každý nápad. Napadla mě reklamace, ale jak jim asi budu dokazovat, že kloužu skoro na každém mokrém povrchu, donesu tam láhev vody, vyliju a názorně jim tam hodím tlamu?
Co s tím teď, to už vám poradili. Já vám poradím, jak zjistit, jestli budou klouzat, ještě před koupí A žádný kbelík s vodou netřeba
Je jedno, jaký mají vzorek. Už jsem měla i trekovky s hlubokým vzorkem a přitom klouzaly. Nejdůležitější je měkkost materiálu, ze kterého je podrážka. Pokud vám při stisku pruží okraje podrážky mezi prsty (ruky), klouzat by neměly. A pokud je třeba vyvinout velký tlak, aby se okraj prohnul, tak budou klouzat určitě. Vše záleží na směsi, že které je podrážka vyrobená. Stejně jako u pneumatik. M.
To na obrázku není guma... No, nevím, jak jinak to nazvat. Směs materiálů imitujících gumu? Copak lze z obrázku poznat, v jakém poměru tam je či není namíchána guma? Nebudu se dohadovat co to je nebo není, ale vím, že tvrdost materiálu ovlivňuje jeho protiskluzné vlastnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.