Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vzal jsem si hypotéku na stavební spoření, které mám u Modré pyramidy. Je tam možnost jednou za 12 měsíců zaplatit mimořádnou splátku o max. výši 1/10 úvěru. Neví někdo náhodou, jestli tím umažu i úroky z hypotéky, nebo ty jsou spočítány už dopředu a nedá se s nimi hnout? Děkuji
Každoročně vám chodí vyúčtování. Z počátku všechny splátky jdou na umoření úroků a až jsou všechny úroky splaceny, se vám začne snižovat vlastní dluh. Mimořádnou splátkou zkrátíte pouze dobu splatnosti.
Vilíku - kravinou mohu označit vaši odpověď. Na tu mou "kravimu" mám každoroční písemné vyúčtování hypo bankou. Vy máte co? Kulový ... Viz má první věta. Tazatel také pravděpodobně má roční výpis z hypo a tam se dozví, jak a kam jsou účtovány jeho splátky (co vlastně splácí, zda úroky či jistinu nebo obojí). Tazatel nepíše o jakou hypo a v které bance jde, tak možností je několik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.