Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Třeba máte chabou imunitu a pak chytnete kdeco. Anebo jste alergik a ty rýmy máte od toho. Nyní jste nemocný, tak se pořádně vyležte, nemoc nepřecházejte. A až se uzdravíte, tak se pusťte do otužování nebo zlepšování imunity. Když je imunita nalomená, tak stačí jeden bacílek rýmičky a chytnete ji. Imunitu oslabuje - stres, alkohol, ponocování apod. Možná byste si mohl zvýšit příjem vitamínu C...
Na to nejhorší nemyslete - fakt můžete mít oslabenou imunitu stresem...
No to se teda pozorujete. Tak změňte životosprávu - zdravou stravu, pohyb, spánek, pitný režim, zájmovou činnost, dobré vztahy s okolím. Ale hodně minerálů a vitaminů Vám ubírá trvalý stres. I ten zbytečný, co souvisí s přílišným sebepozorováním. Na stres je první volba hořčík a B vitamin. Na ty myšlenky o nemocech asi psycholog.
Marodíte docela často, něco vás stresuje bud doma, nebo ve škole či učení, všechno hned chytnete. Potřebujete bud změnit prostředí, nebo svůj přístup k životu a to bude asi složité. Blíží se zima, zkuste si denně uvařit čaj z kořene zázvoru, koupíte ho všude v potravinách, nepřidávat ani citron ani med, pít jen tak. Když jsem mela zamestnání, které mi krajně nevyhovovalo, měla jsem 2 x do roka antibiotika na zánět nosohltanu. Jak jsem tam skončila, skončilo i opakované marodění. Jsteli denně vystaven např. klimatizaci, také to může mít svůj podíl Příčin může být mnoho, neznáme vás, ani váš život.
Průjem a zvracení nemusí být nemoc, ale docela obyčejná dietní chyba - zvlášť v létě je to hned. Jedno či dvoudenní rýma klidně slabá alergie, bolest v krku podráždění studeným pitím nebo zmrzlinou. Možná se jen přehnaně pozorujete.
Trochu to připomíná začínající mediky - ti také mají příznaky úplně všeho, o čem se učí. Snad jen chlapci nejsou gravidní a slečny netrpí kryptorchismem
Děláte něco pro zvášení imunity? Třeba otužování, vitamíny a podobně? Požádal jste svého lékaře o prohlídku?
Tedy klobouk dolů - takový seznam bych dohromady nedala. Ne, že bych byla tak zdravá nebo měla tak špatnou paměť, ale záležitosti jako škrábání v krku ani neregistruji.
Rozhodně nemáte chřipku. Měla jsem asi před 3 týdny něco velmi podobného chřipce - boleky mě svaly a klouby a měla jsem vysokou horečku. Můj lékař mi řekl, že chřipka to nemůže být, protože je na ni brzo - chodí ve vlnách jen v určitých obdobích, nikdy jednotlivé případy mimo tato období. V krvi nenašel nic a řekl mi, že to mám z vyčerpání. Je pravda, že jsem dva dny a noc v kuse spala a pak mi bylo dobře.
Otužujte se, berte probiotika nebo laktobacily, sportujte, choďte do sauny nebo páry a pak pod ledovou sprchu a nemyslete na to tolik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.