Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocnost cloveka

Od: jkli odpovědí: 11 změna:
Chci se zeptat, co je normalni a co neni. Popripade jak to je u vas.
Nemocny jsem byl v na konci cervna zhruba 2 dny, prujem a zvaceni. Pak v pulce cervence bolest v krku a ryma. Na zacatku srpna bolest v krku. Na samem konci zari jednodenni bolest v krku, rijen ryma lehka dvoudenni a dnes jsem chytl s teplotami asi chripku.
Nezda se mi ze je normalni byt takto neustale necim zavirovan.
Kazdy mesic. Sice ryma a skrabani se neda brat asi jako nemoc, jeste kdyz je to jednodenni.
Je to normalni? Jak to mate vy s nemocnosti? Je mi 17.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kdybych se zamyslela, tak bych zjistila, že jsem to měla také tak nějak, jenže jsem si toho nevšímala, neřešila to. Pobolí v krku, párkrát kýchnu a co? A nic se neděje. Jsem ráda, že je to jen tak krátce, protože vím, že si to imunita sama zlikvidovala. Bez zásahu s léky.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Třeba máte chabou imunitu a pak chytnete kdeco. Anebo jste alergik a ty rýmy máte od toho. Nyní jste nemocný, tak se pořádně vyležte, nemoc nepřecházejte. A až se uzdravíte, tak se pusťte do otužování nebo zlepšování imunity. Když je imunita nalomená, tak stačí jeden bacílek rýmičky a chytnete ji. Imunitu oslabuje - stres, alkohol, ponocování apod. Možná byste si mohl zvýšit příjem vitamínu C...

doplněno 31.10.17 13:59:

Na to nejhorší nemyslete - fakt můžete mít oslabenou imunitu stresem...

jkli
hodnocení

Posledni dobou jsem ve velkem stresu to ano. Spise mam strach z toho ze jsem se docetl ze casto nemocny clovek muze mit rakovinu, hiv apod proste jsem sw celkwm lekl. I kdyz moc nemocny nejsem. Nevim zda brat rymu jako nemoc, kdyz s no normalne funguju a druhy den je to ok.

liska*
hodnocení

1x

No to se teda pozorujete. Tak změňte životosprávu - zdravou stravu, pohyb, spánek, pitný režim, zájmovou činnost, dobré vztahy s okolím. Ale hodně minerálů a vitaminů Vám ubírá trvalý stres. I ten zbytečný, co souvisí s přílišným sebepozorováním. Na stres je první volba hořčík a B vitamin. Na ty myšlenky o nemocech asi psycholog.

hodnocení

0x

Marodíte docela často, něco vás stresuje bud doma, nebo ve škole či učení, všechno hned chytnete. Potřebujete bud změnit prostředí, nebo svůj přístup k životu a to bude asi složité. Blíží se zima, zkuste si denně uvařit čaj z kořene zázvoru, koupíte ho všude v potravinách, nepřidávat ani citron ani med, pít jen tak. Když jsem mela zamestnání, které mi krajně nevyhovovalo, měla jsem 2 x do roka antibiotika na zánět nosohltanu. Jak jsem tam skončila, skončilo i opakované marodění. Jsteli denně vystaven např. klimatizaci, také to může mít svůj podíl Příčin může být mnoho, neznáme vás, ani váš život.

hodnocení

0x

Průjem a zvracení nemusí být nemoc, ale docela obyčejná dietní chyba - zvlášť v létě je to hned. Jedno či dvoudenní rýma klidně slabá alergie, bolest v krku podráždění studeným pitím nebo zmrzlinou. Možná se jen přehnaně pozorujete.

Trochu to připomíná začínající mediky - ti také mají příznaky úplně všeho, o čem se učí. Snad jen chlapci nejsou gravidní a slečny netrpí kryptorchismem ;)

Děláte něco pro zvášení imunity? Třeba otužování, vitamíny a podobně? Požádal jste svého lékaře o prohlídku?

jkli
hodnocení

Cerven - zvraceni, prujem (zhruba po 2 dnech klid)
Cervenec - dvoudenni skrabani v krku, lehke
Srpen - tridenni skrabani v krku
Zari - skrabani v krku jednodenni
Rijen - ryma a ted chripka
Ja si taky myslim, prehnane se pozoruji uz rok, je to na zblazneni. Kvuli timu jsem ve stresu a navic chodim velmi nalehko, nekolik dni jsem ztravil skoro v triku nemam rad perove bundy i kdyz je zima.

Tedy klobouk dolů - takový seznam bych dohromady nedala. Ne, že bych byla tak zdravá nebo měla tak špatnou paměť, ale záležitosti jako škrábání v krku ani neregistruji.

Rozhodně nemáte chřipku. Měla jsem asi před 3 týdny něco velmi podobného chřipce - boleky mě svaly a klouby a měla jsem vysokou horečku. Můj lékař mi řekl, že chřipka to nemůže být, protože je na ni brzo - chodí ve vlnách jen v určitých obdobích, nikdy jednotlivé případy mimo tato období. V krvi nenašel nic a řekl mi, že to mám z vyčerpání. Je pravda, že jsem dva dny a noc v kuse spala a pak mi bylo dobře.

72mona3*
hodnocení

0x

Imunitu můžete mít v pořádku. Ono škrábání v krku či rýma může mít jinou příčinu. Třeba alergii nebo reakci na nějaké postřiky na poli. Vítr to může donést až do města. M.

hodnocení

0x

Otužujte se, berte probiotika nebo laktobacily, sportujte, choďte do sauny nebo páry a pak pod ledovou sprchu a nemyslete na to tolik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]