Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vychovávat kluka

Od: filipecjiri* odpovědí: 7 změna:

Mame se ženou věčný problém jak vychovat kluka 9 let. Poslední dobou se zhoršil ve škole v chování ženě občas vytáhne nějakou korunu z peněženky neposlechne když na něj žena zvedne hlas vrátí se ji to samé od něj. Žena to vše chce řešit domluvou a věčnými zákazy které si myslím že jsou nefunkční. Já jsem i pro tu občasnou facku a když k tomu dojde(jenom slovy) žena se urazí a uteče do kuchyně a já si pak připadám jako tyran.

doplněno 08.12.09 18:56:

Je to můj nevlastní se ženou jsme se potkaly když mu bylo pět. Do té doby byl celkem rozmazlován až to vyskoušel na mě a bylo první zle přes které jsme se přehouply. Do minuliho silvestra to s ním šlo neměli jsme s ním problémy. Na silvestra řekla žena že jsem velmi krutý a že ho buzeruji od té doby jsem přestal ho vychovávat (což byla chyba).Před třema měsíci když to jeho chování řešila s psychologem mě požádala at nedávám znát a at se zapojím do výchovy trochu jse si vyjasnily pravidla ale dlouho to netrvalo už asi měsíc s tím bojujeme za veškeré rady předem děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Myslím,že zásadní problém je nejednotnost rodičů,co přikáže jeden,musí druhý rodič respektovat.Jestli se nedohodnete na prioritách výchovy,je zle.A ještě bych chtěl dodat,že začínat v 9 letech je sakra pozdě.Zásadní morální vlastnosti jsou fixovány už ve 3 - 4 letech.

JABRAKA

limetka*
hodnocení

4x

První a nejdůležitější krok v další výchově musí být vaše dohoda s manželkou, sjednotit se na SPOLEČNÉM postupu, pak chlapci jednoznačně stanovit hranice co ano a co už není přípustné, jaké sankce ho čekají při porušení těchto pravidel a pak samozřejmě důsledné dodržení i těch trestů. Tohle všechno musí být podepřeno bezpodmínečným láskyplným přijetím dítěte i s jeho chybami a odlišnostmi (nikdo nejsme ideální), což není totéž co rozmazlování. Ale opakuji, že jednotnost ve výchově vás rodičů je naprosto nutná, tím začněte, zvlášť když nejde o vaše vlastní dítě. Vím o čem mluvím, v mém blízkém okolí rozdílné názory na výchovu dětí (nevlastních) a následné hádky a potíže dovedly postupně manžele až k rozvodu. Myslím na vás, ať vydržíte, bude to dlouhá cesta...

papene*

*bezim*Zajděte si oba do poradny.Tam vám poradí a vy si sjednotíte názor na výchovu.

hella*
hodnocení

3x

A ví Vaše žena, že i mnozí dětští psychologové a uznávaní kantoři vesměs tvrdí, že občas jeden lepanec v pravou chvíli udělá mnohem lepší službu než haldy výtek a zákazů?

hodnocení

3x

A ta vaše výchova je vyvážená? myslím to tak, že nemá cenu trestat, když neumíte pochválit. Nemá cenu lísknout, když neumíte pohladit. Nemá cenu sebrat, když neumíte dát. *hi*Kolik času s chlapcem strávíte a při jakých činnostech? Jak k sobě máte blízko? Důvěřuje vám chlapec? Nestalo se to, že spokojeně žil se svojí maminkou a do života mu vtrhl mužský, který mu sebral mamku a neuměl nic jiného, než buzerovat? Omlouvám se, ale chlapec to tak určitě vidí. Vy tomu říkáte vychovávat.*hej* A neděláte přesně to, co jste zazlíval svému otci, když jste byl chlapec? Dnes to ale vidíte tak, že bez toho by z vás nebyl vychovaný, slušný člověk.*bum*Nepropásl jste tu chvíli, kdy se z vás mohli stát přátelé a stačilo se zmínit mezi společnou mužskou činností, místo rozkazu?*zed* Nemáte mezi sebou propast, přes kterou na sebe nenávistně pořváváte? Jakmile je vztah mezi dítětem a dospělým plný vzájemného respektu, obdivu a lásky, není třeba vychovávat. Jde to samo.*klik*Ale i dítě si zaslouží náš obdiv a úctu.;) Jak to říká pan Carnegie- Na lžičku medu získáš více vos, než na sud žluči.*hi*Promiňte staré, vysloužilé kantorce, která sama dobře vychovala i svoje děti, ale jestli chcete být dobrým tátou, zamyslete se sám nad sebou.*srdce*A uvědomte si, že je ještě čas, změnit svůj vztah s chlapcem a tím i jeho vývoj. A je to stále lepší, než říkat-Já jsem to věděl, já jsem to říkal. A to celé ne zlomem a skokem, ale po krůčcích. Sám vidíte, že jak jste to dělal doposud, není dobré, že je potřeba něco jiného. *stop*Místo tvrdosti důvěru, laskavost, pochopení. A získáte přítele a syna na celý život. Bez hádek se ženou. Klidnou a hezkou rodinu vám přeji ze srdce. Myslíte to dobře, ale děláte jen to, co jste sám zažil.

pt®

babkazov, smekám před Vámi. Krásně jste to vystihla.

Milý tatínku, nejdříve musíte být sám příkladem, chlapce mít rád, jako vlastního, projevit trpělivost a pochopení a pak bude vše v pořádku, uvidíte. Moc to přeji všem rodinám a hlavně dětem. *srdce* PT /stařenka/

giovanka*
hodnocení

0x

S dětství si nepamatuju jednotlivá domlouvání, ale jasně si pamatuju asi tak 3 facky, které jsem za život dostala. Myslím, že to má tak každý. Když už jde do tuhého, rodič by neměl váhat, protože to dítě se probere a uvědomí si, že tím přestává hra...

Samozřejmě to není to samé, jako mlátit dítě každý den!

Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]