Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
pritel mel celkem pestrou minulost a nekolikrat se bohuzel ocitl na zachytne stanici. V teto dobe uz je to minulosti, ale dluhy se musi platit, tak bychom radi vedeli kolik roku je vymahatelny dluh ze zachytne stanice. Zaplatime co je potreba, ale pokud uz by se nemuselo platit promlcene bylo by to lepsi samozrejme. Prosim o minimum komentaru ohledne eticke stranky veci. Pokud y to slo radeji vecne. Dekuji za info
Nevim o tom ze by se dluhy ze zachytky promlcely.
Podle toho jak je ta minulost dlouha (a co vse si pritel pamatuje), bych kontaktoval zachytky z CSSR pripadne jen nektere.
já bych vám poradil nejdříve si zjistit, jetli ona záchytka ještě existuje. Jeden by nevěřil, ale dost záchytek už museli zrušit pro nedostatek opilců.
Možná že váš přítel skončil na některé z nich a má dluh u dnes už neexistující záchytky. Podklady možná nikdo pořádně nepřevzal, nikdo je nekontroloval, nezaplacenou pohledávku nepřeregistroval a nezaevidoval a teď už možná není nikdo, kdo by si na ni vzpoměl.
Tak na zdraví.
Figurku, ty záchytky nezrušili kvůli nedostatku opilců. Ale právě kvůli tomu, že ti opilci za pobyt a péči neplatili, záchytkám chyběly peníze.. Většinou se jednalo o bezdomovce či lidi sociálně slabé a ti platit nemohli, i kdyby chtěli. A oni navíc ani nechtěli. I kdyby mohli. Stejně jako ten kosák tazatelky.
Tenhle dluh bych /za sebe/ nepromlčela NIKDY. Když někdo měl dost peněz na chlast, ať zaplatí i následky, tudíž záchytku. Dokáži pochopit mnoho, ale vůdči chlastu jsem naprosto nesmířlivá, zničil mi kus života, dokud manžel neprošel léčbou.
Buď se pán bude chovat jako slušný člověk a následně splatí své závazky. Ožralý pytel nikdo zadarmo ošetřovat nebude. Asi jste si nevybrala přítele s nejlepšími vlastnostmi. Jenže to nikdo dopředu neví, co se z toho druhého vyklube. Jaga.
Babuško jaguško: z vlastní zkušenosti vím že člověk se dostane někdy na záchytku i kvůli blbosti jako je močení za stromem kde není vidět a jelikož policajti se obvykle chovali k hříšníkům dost arogantně tak to ani nemohlo skončit jinak.
Močíte za stromem, kde nejste vidět a policajti se k vám chovali arogantně? Ony se i dluhy taky nasekají samy
Na přístlušnou záchytku bych zavolal a zeptal se, kde lze zjistit, jestli něco dlužím. Rozhodně bych nečekal jestli se dluh promlčí, zapomenou na něj nebo mi pak přijde pořádná raketa!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.