Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu, jestli mám pokračovat v mém vztahu. Vždycky jsem byla schopná si takový problém vyřešit sama, ale nyní jsem v koncích. S přítelem chodím dva měsíce a je to zatím můj nejlepší vztah, co jsem kdy měla. Jsem spokojená, přítel je úžasný, pozorný i vzhledově můj typ. V tom asi bude problém, protože se dá říct, že je velmi atraktivní i pro jiné slečny a já jsem mu nedůvěřovala, když mi říkal, že když chodí s nějakou slečnou, tak se věnuje pouze jí naplno a další nehledá. Věděla sem, že má profil na jedné seznamce, ale tvrdil mi, že to měl jako chat pro zábavu a že mu stejně už nikdo nepíše (ale je vidět, že tam chodí). Jednou jsem se nudila, nedalo mi to, založila jsem si na té seznamce taky profil a vydávala jsem za velmi atraktivní blondýnu z jeho města. Napsala jsem mu, že bych se s ním ráda seznámila. Nejdřív jí, tedy mě, neodepisovat, tak sem měla radost, že tedy "obstál"a že prošel v mém prověřovacím testu. Já vím, že se tohle nedělá, ale kdyby mě někdo napsal, tak mu slušně odepíšu, že mám přítele a nemám zájem o žádné seznamování. Jenže pak druhý den odepsal, že ho těší, že jsem mu napsala a že i já jsem mu sympatická a že by se klidně rád sešel. (napsala jsem mu, že se mi líbí jeho fotky a jestli by se nechtěl vidět osobně). Tak jsem teď zklamaná a beru to jako podvod, počkám, co napíše, jelikož jsem mu napsala, jestli by neměl čas jít na nějakou dobrou večeři, ale předpokládám, že bude mít čas a já až se ho zeptám, jestli v ten den někam vyrazíme, vymluví se, že nemá čas. Znamená to tedy, že není se mnou spokojený a mám se s ním rozejít? Vím, že to vůči němu nebylo fér, ale prostě měla sem pocit, že to musím udělat a teď si už nejsem jistá, zda bych mu mohla někdy zas důvěřovat. Proč muž není schopný odolat takové nabídce a já bych nad tím ani nepřemýšlela a zavrhla bych to? Moc vztahů neměl, protože je spíše stydlivý typ a nechává se "sbalit". Bylo to sice na něho nastrčené, ale kdyby mu opravdu nějaká taková slečna napsala, tak by se to stalo doopravdy. Nevím, co mám dělat a jsem z toho jen smutná. Prozradit se nemůžu, to vím jasně, protože pokud bychom tohle překonali, tak on by mi to neodpustil, ale já vím, že ho miluji a nechci o něho přijít na jednu stranu, ale má to cenu, když by byl schopný se sejít s někým jiným? Myslím neustále na to, jak by to probíhalo, kdyby se opravdu s někým sešel, jsem přesvědčená, že by mě nepodvedl, ale proč to tedy dělá? Možná si kompenzuje to, že nikdy neměl moc vztahů a teď je o něho zájem a lichotí mu, že si může vybírat. Udělala jsem chybu, ale teď už ji nevrátím a alespoň vím, že náš vztah není stoprocentní... nebo on? Chtěla bych vás poprosit o radu, děkuji předem.
No, nemělo by se to dělat, ale kdo něco podobného někdy neudělal, nechtěl nebo nad tím alespoň lehce nezapřemýšlel, ať hodí kamenem. Já bych na vašem místě poprosila nějakou svoji kamarádku, aby si s ním ten sraz dohodla a až pak bych nad perspektivou takového vztahu vážně pouvažovala. Ještě mě napadá, zeptejte se ho prostřednictvím vašeho profilu na té seznamce, co přesně hledá. Jestli vážný vztah nebo třeba jenom spřízněnou duši... (Pokud by sháněl přítelkyni pro vážný vztah, pak rychle nohy na ramena - udělá to jednou, udělá to nepochybně víckrát).
A co s ním zamýšlíte? Je to nezávazný vztah nebo pomýšlíte na usazení se a vztah trvalý? Jste ochotna mu tolerovat nevěry? Jste schopna se s ním rozejít? Kolik mu je let? Já bych to taky vůbec neřešila a rychle se poohlédla po jiném, bo tahle seznamovací mánie na seznamkách je nakažlivá, když s tím někdo začne, těžko přestává, neboť si zájmem druhého pohlaví dopumpovává chybějící sebevědomí.
Na to, že spolu chodíme tak krátce, je to ten vztah, kdy vám připadá, že se znáte mnohem déle a že k sobě patříte. Možná prvotní zamilovanost, ale je to báječnej chlap, kterýmu věřím, že by mě nepodvedl, už sme se o tom hodně bavili a má s nevěrou špatnou zkušenost jako já..Zatím, co řekne, si stojí, to vím. Asi v tom bude určitě hrát roli to chybějící sebevědomí, to má opravdu nízké. Zamýšlím s ním určitě vážný vztah, protože si rozumíme nejen po stránce sexuální, ale i názorově se shodujeme. Nejsem mu samozřejmě schopná tolerovat nevěry, už se mi to stalo a jsem poučená. Nechci se s ním rozcházet a on tvrdí, že je po dlouhé době také šťastný (a co se týče sexu, tak je také prý nadmíru spokojený) takže v tomto problém nebude. Je mu 24 a mně 22, takže ne, že bych se už musela "odbejt", ale nejmladší zas taky nejsem a nepotkávám takový chlapy každej měsíc.
No, mluvíte v množném čísle, ale být vámi, připustím si možnost, že tohle cítíte vy, nikoliv on. Vy ho milujete o mnoho více, podezíráte, žárlíte, sledujete. On hledá již jinde. Měla byste ubrat nohu z plynu a začít žít taky trochu samostatně. Co si slibujete od scény a la Samotáři, kdy tam nastrčíte kámošku nebo půjdete sama? Akorát se mu ještě víc zprotivíte. Rozejít se s ním stejně nedokážete, takže pracujte na tom, aby vztah byl více vyrovnaný a on toužil po vás, místo slídění po seznamkách. Když vás má stále naloženou a jistou, asi se nudí.
Smiř se s tím, že těžko, velmi těžko najdeš chlapa, který by tě někdy nepodvedl. Já taky nevěru velmi odsuzuju, zakládala jsem vztah na důvěře, ale po několikaletém chození mě můj přítel podvedl. A věř mi - je to poslední člověk na zemi, o kterém bych si myslela, že bude nevěrný ... Prostě chyboval, teď toho moc lituje. Já jsem po tom, co jsem se to dozvěděla, pročetla snad tisíc diskuzí na toto téma a jsou tisíce, možná miliony žen, které byly podvedeny ... Proto si říkám, že svého přítele i přes to neopustim, jelikož ho velice miluju, má milion kladných vlastností (bohužel jednu negativní, a to, že spal s jinou) a pokud bych začala chodit s jinym, tak bych mu nevěřila o moc víc než svému nynějšímu příteli, protože najít muže, který tě nepodvede, je opravdu nadlidský úkon ...
Nesouhlasím - najít správnýho monogamního mužskýho není tak nemožné, jak vyplývá z předchozího názoru! A mimochodem, jak si být jistá, že když chlap podvedl, tak mu uvěřit, že to bylo pouze jednou a víckrát už to neudělá?! Udělá, protože pokud je tak lehkomyslný, že to dopustil jednou, velmi pravděpodobně ho podobná příležitost dříve či později svede znovu. A odpouštět nevěru znova a znova? Děkuju, ne.
Přesně tak, @biscuitgirl z toho dělá politiku kyselých hroznů a snaží se svou zkušenost s chlapy zobecnit na všechny, aby se s tou nevěrou vyrovnala. Ovšem dle statistik nevěry to není tak tragické, i po dlouholetém manželství je to méně než 3/4 párů, kdy patrner byl nevěrný, a to chlap nebo žena, takže počítám, že je velké procento těch věrných.
... je to méně než 3/4 párů, kdy patrner byl nevěrný ... méně než 3/4 - to je mezi 1/2 a 3/4 ... Takže je to většina párů, kdy partner byl nevěrný ...
A z čeho usuzujete vy, že když člověk udělá chybu, které následně lituje, že ji musí velmi pravděpodobně v životě opakovat znova? Já nechci v žádném případě nevěru nějak obhajovat, ale po tom, co jsem si přečetla, nastudovala, jsem zaujala k problému trochu jiný postoj ... Samozřejmě nemluvím o tom, když je muž takového ražení, že se otočí za každou sukní a podvádí rád. Ale pokud šlápnul vedle, sám to ukončil dřív, než jsem na to přišla a následně dostal ještě "na prdel" tím, že z toho úletu měl i zdravotní problémy, tak nevím, proč bych za každou cenu musela věřit tomu, že se to bude opakovat. Já jsem taky udělala v životě nějaké chyby (nemyslím nevěru) a vím, že už nezopakuju.
Však taky netvrdím, že se to tak musí stát vždy. Je dost možné, že zrovna Vašeho přítele ta jednorázová nevěra tak poučila a vytrestala, že zjistil, že to za to nestojí a už tu chybu nikdy nezopakuje. Jasně, že i charakterní a zásadový člověk může jednorázově ujet... Přesto si však musím stát na svém přesvědčení, že ve většině (NE ve všech) případech to ten dotyčný dříve či později zopakuje.
elenelen, to jsou Vaše věty:
Věděla sem, že má profil na jedné seznamce, ale tvrdil mi, že to měl jako chat pro zábavu a že mu stejně už nikdo nepíše (ale je vidět, že tam chodí). Jednou jsem se nudila, nedalo mi to, založila jsem si na té seznamce taky profil a vydávala jsem za velmi atraktivní blondýnu z jeho města. Napsala jsem mu, že bych se s ním ráda seznámila. Nejdřív jí, tedy mě, neodepisovat, tak sem měla radost, že tedy "obstál" a že prošel v mém prověřovacím testu.
Vidíte, nejdříve neodepisoval, protože neměl zájem, když má Vás. Ale co jste udělala Vy? Vaše věta:
...jelikož jsem mu napsala, jestli by neměl čas jít na nějakou dobrou večeři, ...
Sama ho do takové situace tlačíte. Buď si s ním žádnou schůzku přes seznamku nedomlouvejte a přes seznamku to, jako cizí slečna ukončete a již dále nerozviřujte. Možná se ještě párkrát na seznamku podívá, ale to záleží na Vašem chování k němu, třeba se tam již nepodívá. Když člověk začne podezřívat druhého, asi nevěří ani sobě, že by obstál. Vzájemná důvěra je důležitá a proto si tento vztah nepokazte nedůvěřivým jednáním. Vaše věta.
...je to zatím můj nejlepší vztah, co jsem kdy měla. Jsem spokojená, přítel je úžasný, pozorný i vzhledově můj typ. ...jsem přesvědčená, že by mě nepodvedl, ...Vím, že to vůči němu nebylo fér, ...
Tak se ještě jednou zamyslete, přece si věříte a věříte své lásce, že si ji udržíte, ale ne testováním. Přeji Vám to ze srdce PT
Ano, je to tak, tlačila jsem na něho a chápu, že je těžké pro většinu mužů (nechci křivdit, proto píšu většinu!) odolat takovému "pokušení", naservírované úžasné slečně přímo na tácku před jeho nosem...a ona teď chce právě jeho, to si myslím, že velmi lichotí mužskému egu a odmítnout to? Sebou jsem si jistá, vím, že krása není všechno...A tohle bych neudělala... Mrzí mě, že vůbec odpověděl, ale zatím se neozval na to, zda přijme pozvání.. Už jsem v rozjetém vlaku, ze kterého nemůžu couvnout, nevím, jak mám pokračovat dál, když napíše ano, sejdeme se.
Nikde není řečeno, že i kdyby se s ní sešel, musel by s ní nutně něco mít... Takže i když řekne ža by se s ní (vámi) sešel, nemusí být nevěrný. Takže pozor na hrocení situace jen kvůli potvrzení schůzky
Pak si ale netrhejte vlasy z hlavy, že jste přišla o člověka, který Vám po všech stránkách vyhovujete. Sama jste se rozhodla a následky si ponesete sama. Byla to hloupost s tím začínat a ještě větší je to dokončit. On nemyslí, jako Vy. Muž umí milovat, vím to i podle syna. Miluje svoun ženu a děti. Možná už takového nenajdete. Je to vaše rozhodnutí. PT
Nepokoušejte štěstí! A už to nikdy nedělejte. Váš vztah je ještě krátký a křehký. Prověřte ho, až tak nejdříve po roce, nebo i později. Teď ho budujte!
Ježkovy oči - to nemyslíte vážně! Když už to pisatelka jednou udělala a zjistila, co zjistila, tak vlastně taky dobře. Aspoň bude brzy vědět na čem je! Vy navrhujete, aby na svoje "zjištění" teď na rok zapomněla a pak se možná začala starat. Ale nezdá se Vám, že je to škoda a ztráta času - strávit ho s někým, o kom dopředu vím, že není pro trvalý a perspektivní vztah ten pravý? Nebylo by lepší poohlédnout se hned po někom lepším?
Děkuji všem za rady, situace se má nyní tak, že "jí" neodepsal, zda se sejdou v uvedený termín a myslím, že už ani neodepíše, když se přímo na ten den zeptat mě, jestli bych nechtěla něco podniknout, že by byl rád, kdybych měla čas s ním někam zajít a řekl mi, že mu moc záleží na tom, jak náš vztah bude pokračovat... Už ho nebudu nijak zkoušet, mažu ten profil, ale nebudu už naivní jako dřív, že budu věřit, že by odmítl takovou nabídku... Budu se snažit dělat všechno pro to, abych byla já ta nejlepší, budu budovat náš začínající hezký vztah a uvidíme, jak se to vyvine. Oči budu mít ale otevřené!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.