Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtel bych se zeptat, jak vypadá hemeroid. Mám podezrení, ze ho asi mám, ale nejsem si jisty, nepripadá mi, ze by mi ze zadku vylezal kus tlustého streva... udelala se mi jen tak z niceho nic kolem konecniku takova boulicka, a kdyz jen tak nanecisto zatlacim, tak se zvetsuje a bolí. Uz asi 4 dny jsem nebyl poradne na velke. Je tohle hemeroid? Nebo co to je?. Mám s tímhle neprijemným zdravotním problemem utikat k doktorovi (trochu se stydím) nebo staci jit si do lekarny pro nejake cipky nebo tak neco?..poradte prosim dekuji.
Ahojky, tak tohle se mi taky stalo okolo řitního otvoru ( zadku) se mi udělal svědící nateklý, narůžovělý vřídek, který svědil bolel a když jsem ho zatlačila byl klid jen pár minut, ale asi po týdnu to zmizelo, ale abych pravdu řekla, zahodím stud a radši si k lékaři zajdu, jsem přeci jen ženská a to ukazování mám u doktora častější.. )
Teď se to objevuje jen když mám tvrdší stolici a po půl dní to zase zmizí,
Pozor na to, nejedná se o pouhý vřídek!
hemoroidy _ řitní žilní městky, zlatá žíla. Rozšíření žilních struktur, které jsou v okolí dolní části konečníku a řitního kanálu. Na jejich vzniku se podílejí značnou měrou poruchy vyprazdňování, zejm. dlouhodobá zácpa. Vnitřní h. se projevují krvácením a v pozdější době mohou vyhřezávat do řitního kanálu. V léčbě je důležitá péče o stolici, úprava stravy, místní léčba (koupele, masti, čípky), někdy lze použít sklerotizace (injekčního podání látky, která vede k jejich uzávěru a zjizvení), v těžších případech se operují. Zevní h., které jsou viditelné pouhým okem, mohou někdy způsobit velmi bolestivý zánět
Takže určitě navštívit lékaře.
meissinka - takhle kulantní vyjádření jsem už dlouho nečetl, děkuji ti zaň, velice mne potěšilo.
strejc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.