Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych tak trošku poradit s pro někoho naprosto jednoduchou věcí - jak se více zapoji aktivně do společenského dění. Postupem let se snažím přejít z introverta na extroverta ale narážím na jeden podstatný problém - při jakékoliv společenské události nebo jenom tak "pokecu" nemám co "nabídnout". Většinou to vypadá tak, že jenom poslouchám a sem tam něco podotknu a tím to končí. Když to napíšu ohrabaně tak většinou se řeší zážitky co kdo dělal nebo co se komu povedlo ale
Může taky za to hodně rutinní život, od maturity ráno vstanu, jdu do práce, večer dojdu a podívám se lehce na školu ( dálkové studium ) a jdu zase spát. O víkendu nějaká ta akce s přáteli. A furt dokola už 3 roky. Takže za 3 roky nemám nic, co by stálo za řeč.
Jsem introvert a víte co? Narozdíl od některých hodně "ukecaných" extrovertů, jsem toho procestoval dost, mám i teď zajímavý život o víkendech..a ti extroverti moc nikam nejezdí, nic takového nepodnikají, jen sedí o víkendech v hospodách a chodí po zábavách, ale řečí pak mají, jak kdyby za víkend procestovali celý svět a vynalezli perpetum mobile. Tož asi tak
Z introverta nikdo "nepřejde" na extroverta, nejde to ani opačným směrem. Maximálně budete napodobovat některé vnější znaky, ale spokojený při tom nebudete.
Nemáte-li při společenských akcích "co nabídnout", může to být i typem akcí, společností, do níž chodíte aúpt. V takovém případě by stačilo uvedené změnit → chodit na jiné akce nebo do jiné společnosti.
Já bych poradila "nelámat" násilně, co nelze změnit, nenutit se do něčeho, co člověku není vlastní.
Rutinní život za to nemůže.
Jsem na tom stejně, mě ani nebaví poslouchat historky ostatních, obyčejné tlachání mě k smrti děsí .. ale asi jsem se naučila tak nějak zapadnout. Myslím, že nejvíc se hodí mít všeobecný přehled -co se kde děje, ve světě, v ČR hodně číst, zajímat se o ruzná témata, odvětví, obory... pak se Vám takové znalosti budou hrnout při rozhovoru na jazyk..
.. Jen malé povzbuzení - s věkem to bude stále lepší
..
babkazov, to je docela trefné, o tom je to slovo INtrovert, člověk možná furt vnitřně přemýšlí a bojuje sám se sebou, že už nemá chuť, ani čas se zabývat ostanímy... .. Bohužel s Vámi musím souhllasit
A proč si myslíte, že se potřebujete "aktivně zapojovat"? Nemyslete - oni ti, co ovládnou společnost, pořád mají co povídat a s prominutím "hubu nezavřou" bývají často dost otravní. Spíš, než se stát extrovertem (což se vám stejně nepovede), se na/učte aby to, co podotýkáte, bylo k věci, zajímavé a vtipné - jedna věta pak vydá za dalekosáhlé mluvení o ničem.
Víš proč to tak je? Protože se stále zaobíráš sebou a nic a nikdo tě nezajímá. Kdyby tě lidé zajímali, ptal by ses, vyjádřil bys pochopení nebo obdiv. Případně bys nabídnul pomoc. Ale s tím se musí opatrně, abys nebyl za vlezlého, který jim chce měnit život. Až tě lidé začnou zajímat a budeš je brát takové jací jsou a nebudeš "vybírat chutě", nebudeš muset nic podobného řešit.
Záleží na tom, v jaké společnosti se pohybujete. Co někomu připadá vtipné, druhému může přijít trapné. Ostatní nemusí stát ani o to, abyste něco říkal. Povídají si mezi sebou. Extroverta ze sebe nedělejte. Buďte svůj. Já to mám podobně jako Vy. Měla jsem dojem, že ať řeknu cokoliv v tom kolektivu, tak se jim to nelíbí. Ostatní se dobře znají, kamarádí se a novýho člena přijmout k sobě nechtějí. Snažte se brát lidi takové, jací jsou, ale aby to fungovalo i obráceně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.