Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím vás, chtěl bych se zeptat, pracuji přes agenturu a není to to pravé ořechové,
je problém dostat plných 5 pracovních dnů, i když píši o týden dopředu, většinou už jsou volné jen 2 nebo 3 směny a z toho moc nevyžiji. Když jsem se ptal firmy, zda bych u nich mohl nastoupit, bylo mi řečeno, že si nemůžou brát lidi od agentury do kmene, pouze jako brigádníky. Takže... není problém, po vypršení smlouvy s agenturou přímo nastoupit? Nejsou tam nějaké omezení atp.? Přijde mi to nesmyslné, pokud tedy odpracuju smluvenou dobu s agenturou, pak by mě mohli normálně zaměstnat, na dohodu/úvazek, je to tak?
Díky
Rozhodnutí, koho a jakou formou zaměstná, je vždycky na zaměstnavateli. Další věc, která případné "přímé" zaměstnání může ovlivnit, je smlouva, kterou má zaměstnavatel uzavřenu s agenturou.
Většinou v ní bývá ujednání, po jakou dobu nesmí agenturního zaměstnance přijmout. (Agentura si tak chrání zisk, který jí z přidělení zaměstnance plyne.)
Bude-li s Vámi zaměstnavatel spokojen, může Vás zaměstnat přímo. Je možné i to, že Vám ani po skončení smlouvy s agenturou pracovní smlouvu nenabídne.
Počítala bych spíše s tím, že zaměstnavatel stojí spíše o agenturní zaměstnance, kterých se může v případě potřeby snáze zbavit bez odstupného.
Volby ve zdejší kolonii sice nemají skoro žádný význam, ale přesto, pro zajímavost : Byl jste u voleb?
Pokud ano, koho jste volil?
( Ono to s Vaší otázkou souvisí, víc než si myslíte... )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.