Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má někdo zkušenost jak se vyřizuje paragraf na dítě?
Manželka je v porodnici a já se musím starat o druhé dítě 3,5roku. Takže musím zůstat doma "na paragraf".
Přesněji se to nazývá ošetřovné, nebo péče o člena rodiny. Zajímá mě, kdo to vystavuje, v mém případě asi doktor v porodnici? Jak potvrzení vypadá, kde ho najdu?
Nejde mi ani tak o peníze od sociálky, ale aby mě zaměstnavatel uvolnil z práce. Nemám už dovolenou a jinou možnost nemám.
Díky, Jirka.
ano, ti taky někdy vystaví, ale neměli by, takže na tuhle možnost bych nespoléhala. v tomhle případě paragraf náleží z důvodu, že osoba, která se jinak o dítě stará, je hospitalizovaná v nemocnici. k tomu dětský doktor nemá podklady, kdyby došlo ke kontrole ze strany OSSZ, neměl by oprávněnost paragrafu čím prokázat, záznam o hospitalizaci matky má nemocnice. pravda je, že dětští doktoři někdy vystaví doklad ne na hospitalizovanou matku, ale na dítě, jako že je nemocné. ale jak píšu, nespoléhala bych na to, protože ne každý doktor má zájem podvádět. řekla bych si v nemocnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.