Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté opary na puse

Od: huhu odpovědí: 10 změna:

Poslední dobou se mi dělají často opary na puse, spíše na dolním rtu. Nikdy jsem na ně netrpěla.Nevím, jestli jsou to přímo opary, ale je to taková bulka, po několik dnech se dá vymáčknout jako "beďar" ale taky někdy nejde vymáčknout, hrozně to bolí. Minulý rok se mi dělaly na rtech bouličky, které hodně bolely a dostala jsem na to od kožní takovou hrozně hořkou mast. Myslím, že tohle nejsou ty samé boule, většinou to jde vymáčknout. Mažu tea tree olejem, ale moc to nepůsobí. Mám i nějkou hojivou tyčinku od Oriflame, ale to taky nezabírá, zkoušela jsem to mazat tou hořkou mastí a nic moc. Je to opar? Co na ně dobře působí?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak napřed si zajdi k lékaři. Ten zjistí jestli jue to opar a nebo nějaký pupínek.

Opar se nevymačkává ! (deset vykřičníků!) Opar je virové onemocnění a pokud ho rozdrápeš nebo rozmačkáš, tak si můžeš infekci přenést i jinam na těle.

A opar se hojí 14 až 21 dnů. V lékárně si můžeš koupit různé mastičky, Musíš ale sama vyzkoušet, která ti zabere.

Také by měl pomáhat vitamín B - Riboflavin.

Důležité je neprochladnout, neběhat venku v kraťasech a tričku, přiměřeně se oblékat.

A pokud vy to opravdu byl opar, tak používej svůj vlastní ručník a vlastní hygienické potřeby, ať to nepřeneseš na někoho jinýho.

huhu
hodnocení

@colombo Samozřejmě, že používám jen své vlastní věci a opar jsem nikdy nemačkala. Jen tohle co se mi dělá, zmizí tak od 3 dnů, někdy 5 do týdne. A opravdu to jde někdy vymáčknout a potom to zmizí úplně, podle toho, co píšeš, to asi opar nebude, 14 dní to určitě nemám :)

Pokud nechcete hned běžet k lékaři, zajděte si do lékárny. Ukažte jim tam co se Vám to na rtech tvoří a oni budou vědět i co Vám na to mají dát. My to přes pc nepoznáme, ale v té lékárně by to poznat mohli.

huhu
hodnocení

@kapkanadeje Ano, takhle to taky občas dělám, že než zajdu k lékaři, zkusím lékárnu.

hodnocení

0x

Všeobecně takové problémy znamenají, že se ledviny nedokáží poprat s toxiny, které mají zpracovat. Zkuste nějaké čistící čaje, na posílení jater a ledvin. Někdy stačí málo - třeba čaj z bobkového listu, ráno každý den vypít sklenici vody s šťávou z citronu, prostě zkoušet to i zevnitř.

huhu
hodnocení

@dajka Teď, jak je zima, mám problémy s ledvinami a moč. cestami :)

liska*
hodnocení

0x

Dolní ret představuje oblast střev. Střevo je sídlem imunity. Jak tu píší přede mnou, chce to očistnou kůru. Vynechat cukr, bílou mouku, těžká tučná jídla, uzeniny, sladké tyčinky, konzervy, zrající sýry, chipsy, colu a nějaký čas jíst vyloženě zdravě: zeleninu, zeleninové polévky ,saláty ,celozrnné pečivo, cereálie, klíčky, ořechy,kefír, libové maso, ryby, kroupy,ovoce, bylinné čaje, sušené švestky, kvasnice. Dobré je nějaké probiotikum a B komplex z lékárny. A hodně pít čisté vody. Na tu pusu si nesahejte, ať si nepřidáte ještě jiné bacily. Dobré je potírat to propolisem /v lihu/. Pokud chcete obětovat víc jak pětistovku, tak si kupte Drags Imun kapky. A užívejte vnitřně podle návodu. Jimi lze i potírat boláky.

opar

Liško, prosím o radu. Píšete, že dolní ret je oblast střev. A co horní ret? Tam se mi dělají opary. Děkuji za odpověď.

m123*

Přidávám se k dotazu. Za poslední 2 měsíce jsem měla tak 10 oparů. Naštěstí mám teď super mastičku, která cca do 5 dní opar zhojí, ale štve mě, že se dělají pořád dokola.

berger*
hodnocení

0x

Nejste poslední dobou pod tlakem,ve stresu? To je můj problém,pokud mně někdo vytočí tak,že na něj zařvu,do hodiny cítím,že se mi tato ozdoba vytváří.*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]