Nejste přihlášen/a.
Bránit už se nedá, jelikož je vše ústně a žádný doklad, nikdo nikomu nic nedokáže. Můžete se pokusit nahlásit vše na Živnostenský úřad, popř. ČOI, ale dost pochybuji, že se tím bez písemných podkladů budou vůbec zaobírat. Takže bych o jeho chování hodně mluvil na veřejnosti (v hospodě, mezi kamarády a kamarádkami apod.) a poprosil je o další "sdílení". Tím se to asi dozví nejvíce lidí a nejvíc utrpí jeho pověst a tím pádem mu i ubyde práce.
Pokud je ten doklad nazvaný "Faktura", tak musí mít číslo a musí být dohledatelná kopie u vydavatele. Ručně psaná faktura není na závadu, absence razítka také ne, ale nějaké náležitosti přece jen splňovat musí.
»Bohužel veškerá prace,kterou jsme po něm chtěli nebyla nikde popsána na papíře.« Proč jste ji nikde "nepopsali na papíře", proč jste se zedníkem neuzavřeli písemnou smlouvu?
»Naposílali jsme mu peníze a on nám předal kousek rekonstrukce s tím, že má hotovo a přitom ještě dobrá půlka chyběla.« Jak chcete bez písemné smlouvy prokázat, že zedník dodal jen polovinu prací?
_____
Dobrý den, uzavřel jsem smlouvu s jedněmi manželi ohledně rekonstrukce jejich baráčku. Veškerá práce, kterou si u mne objednali, bohužel nebyla sepsána nikde na papíře. Peníze ale posílali podle dohody, tak jsem se domníval, že je všechno v pořádku, a objednané práce jsem provedl. Po předání zakázky ale manželé začali požadovat dvojnásobné množství práce. Nevíte, kde bych svou zkušenost mohl zveřejnit, aby těmto manželům nenaletěli další řemeslníci? Takto by mohl znít dotaz v případě, že by jej položil zedník. K tomu by měl jako podklad Vaše platby...
Faktura může být napsána ručně na obyčejném papíru. Není nutný papír s hlavičkou a na faktuře stačí podpis, není nutné ani razítko.
Na jakém základě chcete poslat kontrolu? Nemáte smlouvu, nemáte ani předběžný soupis prací, natožpak odsouhlasenou cenovou nabídku. Jak mu chcete dokázat, že neprovedl, co bylo dohodnuto?
Ad hanka1990 - Kdybychom měli vše tak jak má byt,tak to dávno řešíme soudní cestou
Kdybyste to tak měli, velmi pravděpodobně by nebylo co řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.