Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod z prace na doma

Od: ferda* odpovědí: 13 změna:

mam invalidni duchod a naletela jsem podvodnikům jak dostat sve penize zpet!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Šlo opravdu o podvod? Přečetla jste si pozorně nabídku i všeobecné obchodní podmínky toho, kdo "práci na doma" nabízel? (Často nejde o nabídky práce, ale o prodej podkladů k zahájení podnikání.)

Jestli to byl podvod, kuste písemnou výzvu k vrácení peněz, případně můžete podat žalobu. Jestli šlo o Vaši nepozornost, berte "vstupní poplatek" jako jakési "školné".

ferda*
hodnocení

Ano jde o podvodné jednaní!

iz*

V čem přesně ten podvod spočíval (možná přijdeme ještě na něco dalšího)?

hodnocení

2x

Jak s tím souvisí váš invalidní důchod?

ferda*
hodnocení

Můj inval.důchod není tak vysoky abych mohla dotovat ještě někoho jiného !,proto hledám práci!mohu pouze z domu-!jestli vite o tom jak mi pomoci předem Vám děkuji!jsem zkrátka tak důvěřivá že na varování- neposílat platbu předem -jsem nebrala tak vážně jak bych měla!děkuji

Jak zněl ten inzerát?

Co jste ne/dostala za odeslanou platbu?

ferds
hodnocení

jak jsem psala mojí největší chybou bylo že jsem uvěřila že může někdo nabizet kopletaci propisek a plneni do obalky za čestnou a poctivou praci a až po uhrade kč se musi 10dni čekat na dojití katalogu,ano katalog došel pár chybně okopirovanych listu z tim ze si mohu vybrat z vice praci -katalog začíná slovenskou nabidkou a pak pár českych ,ale opet poslat penize predem,ktere jsem opet poslala!v naději že mi dojde slibovany material !,jenže dojela dcera, ktere jsem se pochlubila že budu konečně mit praci !Dcera to z pc umi -já se naucila par veci jinak neumim nic a hlavne tomu nerozumim!ta našla po zadani adresy co byla na obalce ze pán co mi poslal katalog ma asi 10jmen a spolupracuje z tim druhym ,ktery mel zaslat material.ano ten material došel ,ale to je asi tak že já bych vlastně stále platila tomu pánovi a musela bych si od něj kupovat material a sama hledat dalsi lidi sama posilat aplatit znamky atd... kteri by opet poslali panovi penize za objednani materilau na praci na doma takze bych je tim to uvadela v omyl a já bych vlastne jeste za vse panovi platila!já nejsu podvodnik a abych lidi uvadela v omyl tak to teda ne !§bohuzel az po techto platbach vlastne az po tom co pan poslal ten katalog tak teprve pak s evlastne ukaze jmeno !§jinak se nikde neobjevi!a ja jak tomu malo rozumim jsem tak naivni!na takovych nas co dcera nasla zase tak malo neni a kdyz bychom se spojili bylo by to na žalobu!jeste zjistila ze pan je velice sikovny a meni stale webove stranky,ale porad skoci cislo nabizene prace a tak je to stale stejny pán! ach jo!no svoje penize bych chtela zpatky to je jasne jenze to asi je ve hvezdach!

iz*

Kompletace propisek nikdy nebyla nabídka práce. Co si vzpomínám, vždycky šlo o nabídku podnikání. Kdybyste si přečetla obchodní podmínky, věděla byste, co si objednáváte.

Je potřeba všechno pečlivě číst, nezávisí to na tom, jak dalece kdo umí pracovat s PC. A pokud něčemu nerozumím, neobjednám si tam, ale půjdu jinam, kde rozumět budu.

Vím, že se spousta lidí cítí podvedených, ale nepozornost při čtení nabídek a dodacích podmínek nelze svádět na toho, kdo katalogy a "kompletace propisek" nabízí.

_________

Pro jistotu:

Já tyhle nabídky vnímám na úrovni "šmejdů", protože spoléhají na to, že lidé nečtou obchodní a dodací podmínky. Korektní by bylo nenabízet "práci na doma", ale hned od začátku uvádět, že jde o podnikání vlastním jménem na vlastní náklady. Dokud ale je na těch webech uvedeno (většinou v obchodních podmínkách), co lidem nabízejí (co si lidé kupují), není to podle mne podvod.

Podvod by byl, kdyby si nechali zaslat peníze a neposlali objednaný katalog nebo po zaplacení podkladů nezaslání podkladů (materiálu).

prace

Smiřte se s tím, že peníze neuvidíte. Kdyby byla jen naděje na vrácení , dcera by vám jistě pomohla. Na počítači jste se už naučila a můžete se dočíst, že taková práce na doma neexistuje.

Jen vás poprosím. Určitě víte, že věta začíná velkým písmenem a končí tečkou - otazníkem atd. Nedá se to po vás číst ! Jedna věta na 13 řádků ! Možná bude v budoucnu potřebovat radu a málokdo má trpělivost takovou slátaninu vůbec přelouskat. Nemusela byste se dočkat rady.

iz*

(1) Pročítejte velmi pozorně nabídky, na které chcete odpovědět. Vyhledejte a pročtěte si i obchodní podmínky těch, kdo "práci z domova" nabízejí.

Pokud by v jednom či druhém bylo něco nejasného, nepřesného apod., mělo by Vás to varovat, že nemusí být všechno v pořádku, že nemusí jít o nabídku práce, ale o podnikání.

(2) Zamyslete se nad tím, co dobře umíte, o co z Vašich dovedností by mohl být zájem. Potom můžete své služby nabídnout jako OSVČ vedlejší, případně se s někým dohodnout o zaměstnání formou DPČ, DPP apod.

Z domova lze dobře překládat, psát nebo opravovat různé texty, vést menší firmě účetnictví, zájem je i o oblast IT, ...

V čem spočíval ten podvod?

hodnocení

1x

Tímhle si prošlo dost lidí z nás, také jsem si chtěla přivydělat. Jenže domácí práce, ta poctivá, se takřka nesežene, všude jenom číhají šmejdi. Měla jsem výhodu v tom, že jsem byla nedůvěřivá a peníze jsem NIKDY předem neposlala. Jen jsem byla zase o trochu informovanější, co všechno se může ušít na lidi.

Dostala jste se do chytře ukrytého podvodu. Nešlo totiž o výrobu a kompletaci něčeho, ale měla jste dále rozesílat nabídky a lákat do smyčky další zájemce. Něco jako "letadlo" nebo "pyramida". Za poslané peníze jste ale něco získala: ty propozice /letáky/ a životní zkušenost.

Peníze musíte, bohužel, oželet. Nikdo Vám je nevrátí. Pokud máte málo, měla byste být tím obezřetnější a ne je předem strkat do pochybných podniků. Pokud jste naivní, měla jste se poradit předem s dcerou, ta by Vám jistě podobnou hurá akci rozmluvila. Teď už je pozdě. Sice je to nepříjemné, ale je to dobrá škola života - máte zkušenost a víte, že už na podobné praktiky nenaletíte. A to za to stojí. Jaga.

ferda*
hodnocení

Ano ted už to bohužel vím!Měla jsem radost že budu mit možnost domácí prace,je to přesně tak jak píšete!velice šikovně ukryty podvod!až se za takovou svoji hloupost do duše stydím!jen mě mrzí že není žadná cesta zpet!Šetřím kazdou kačku a nakonec misto toho abych třeba vnoučátkům něco darovala tak podpořím tohle !doufam že aspon z tohoto jsem vylečena kéž by to bylo i ze zdravim!ani nepočítám kolik jsem si mohla koupit potřebných doplnku k léčbě!díky za podporu!vicektáte se to opravdu nestane!přeji Vám všem hodně zdravi a sil!diky!

hodnocení

0x

berte to jako svoje nejlépe zaplacené školení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]