Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám na Vás prosbu. Vím, že bych se mohla a měla zeptat u své banky, ale takhle mi to přijde jednodušší a navíc se vyhnu tomu, že na mě budou koukat jako na blba, je-li má otázka primitivní.
U KB mám korunový účet s embosovanou platební kartou a eurový účet s elektronickou platební kartou. S oběma kartami mohu platit po internetu.
1, Když budu platit po internetu z eurového účtu, budou se mi peníze odečít rovnou v eurech, nebo bude hrát nějakou roli kurz koruna - euro?
2, Je běžné, že jsou takové platby po internetu zdarma, i když jsou z eurového účtu?
3, Pokud se za mé platební karty platí roční poplatek, zaúčtují mi ho a) při vydání karty, b) při jejím prvním použití, c) na konci roku, d) při rušení účtu?
Předem moc děkuju za odpovědi!
Ad 1. platba probíhá rovnou v eurech - pokud je ale cílová suma v eurech, jinak podle kurzu daných měn (např. pokud budeš platit z €účtu eura, rovnou se odečtou eura; pokud z €účtu koruny, pak podle kurzu € -> Kč)
Ad 2. Ano, je běžné,že platby jsou pro platícího zdarma
Ad 3. Obvykle na začátku daného období (tedy při vydání a pak znovu na začátku každého dalšího roku)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.