Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
bydlím ve studentském bytě, máme tu moc fajn kolektiv. Problém je, že k jedné spolubydlící mám tak nějak blíž. Hrozně mě přitahuje, svým chováním, svými názory i vzhledově.
Netuším, jestli to ona cítí stejně, spíš mě bere jako kamaráda.
Jenže...
Jak jsem ji poznal, neshodl jsem se s ní na některých názorech na život a rodinu. Např. to, že ona nechce děti. To ale není ten největší problém. Nemůžu se s ní dát dohromady, protože se za necelý rok stěhuje do zahraničí a oba budeme studovat v jiném koutu Evropy. Já vztah na dálku udržovat neumím a nehodlám. Potřebuji tam prostě tu blízkost, to souznění. Navíc by takový vztah možná i poškodil náš kolektiv, který na bytě máme. Celkově je to tady takové fakt přátelské a jsme si navzájem blízcí.
Rád bych se zeptal, jestli se s tím dá něco dělat. Dost mě to ničí, hrozně rád bych ji třeba někam pozval nebo tak, ale prostě nemůžu. Odstěhovat se ale kvůli tomu nechci, takový kolektiv už nenajdu.
Díky za vyslechnutí
Zdá se mi, že si trochu odporujete - "mě přitahuje, svým chováním, svými názory" proti "neshodl jsem se s ní na některých názorech".
Skoro bych řekla, že je pro vás momentálně potřebná "ta blízkost, to souznění", ale lhostejno s kým - a slečna je zrovna při ruce (vaší). A jste-li pro ni spíš kamarád, nechte to být - kdyby to viděla jinak, velmi pravděpodobně byste se to dozvěděl.
Asi jste doufal, že si přečtete něco jiného, ale podle mne se toho moc dělat nedá. Jako největší problém vidím to, že se neshodujete v důležitých oblastech.
Jinak musíte sám zvážit, jestli Vám pravděpodobné zhoršení situace (vztahů) v kolektivu po případném odmítnutí stojí za riziko. Mohl byste přijít i o kamarádku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.