Nejste přihlášen/a.
Smlouva většinou končí k poslednímu dni v měsíci (k 31. říjnu). Skončení zaměstnání na dobu určitou uplynutím sjednané doby se považuje za vážný důvod, takže by byl nárok na podporu ve standardní výši.
Má-li ale Váš manžel zdravotní problém, bylo by podle mne lepší pokusit se je vyřešit, než se zaeviduje na ÚP a než nastoupí do nového zaměstnání.
Pokud se zaeviduje na ÚP, bude muset plnit povinnosti uchazečů o zaměstnání, nebude mít tolik "prostoru" na řešení zdravotního problému.
V případě evidence na ÚP bude povinen i chodit po místech, na která mu ÚP vystaví doporučenky, a pokud by jej někde chtěli přijmout, nemohl by práci odmítnout bez vážných důvodů.
V případě neschopenky zase bude povinen dodržovat léčebný režim včetně doby vycházek.
Děkuji za odpověď. smlouva skutečně končí 1.11. ,ale to není podstatné.
Manžel musí mít také nějaký příjem, z mého platu bysme to neutáhli. Asi jsem špatně položila otázku, chtěla jsem vědět co je finančně lepší zda být dva měsíce v PN nebo na podpoře. Snad není troufalé a drzé když člověk po tolika letech práce by na dva měsíce od státu také něco chtěl .
Jinak manžel je OZP ,nemůže dělat každou práci,doufá,že pokud na ÚP řekne, že od ledna práci mít bude, že to vezmou v potaz.
Na (pravděpodobně) ústní příslib, nemusí ÚP brát ohled. Může, ale nemusí. (Manžel může, ale nemusí narazit na vstřícnou zprostředkovatelku.)
Po finanční stránce asi (?) bude o něco málo výhodnější podpora. Pokud by ale nemoc trvala déle než dva měsíce, bylo by výhodnější nemocenské.
PS: Zrovna dneska jsem odpovídala na otázku uchazečky o zaměstnání, která také má "příslibenou práci", které její zprostředkovatelka slíbila, že ji nikam nebude posílat a následně obdržela doporučenku poštou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.