Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
podědlil jsem jako poměrně mladý starý dům ve špatném stavu. Rád bych v něm žil. Problém je, že je ve velmi špantém stavu. Mám chuť, sílu a snad i peníze ho opravit či zbourat /postavit nový. Umím hrubou zednickou práci. Vůbec však nevím, jak chodit v byrokracii. Pokud si udělám posudek od statika, tak je možné že jej doporučí zbourání. Co dál? Je někdo, kdo by mi poradil jak na to? Potřeboval bych asi aby mě někdo provedl za ručičku celým byrokratickým aparátem.
Komunikoval jsem se stavebním úřadem, ale přišel jsem si spíš jako otravná moucha.
Nejhorší stav nastane tehdy,když úřad vydá demoliční výměr.Pak je nutnost sjednat firmu ,která demolici provede.Sám si nikdo demolici provést nesmí.(halda bezpečnostních předpisů).To se pak stavba pěkně podraží.Takže,asi se přikloním ke kolegovi,který navrhuje mírně obejít předpisy a pomalu rekonstruovat dům ve stávající podobě.
JABRAKA
Parádní odpověď! Díky.. to co říkáte, dává smysl. Je však s podivem, že se o tom na netu nepíše.. nebo jsem to nenašel. Můžete mi hodit odkaz na podrobný popis?
další otázka je, že dům je v městské památkové zóně a na jedné z pohledových dominant na město. Našel jsem však staré fotky, kde dům dokonce v průběhu času měnil typ střechy, velikost atd.. od toho by se nedalo odrazit?
Lukáši, vy chcete odkaz na postup " jak legáleně obejít zákony "? Tomu ani sám nevěříte, že tohle na webu najdete. Řiďte se radou kolegy. Pokud nezměníte vzhled budovy, tak i památkáře máte z krku. Pokud ne, bude to nejhorší vyřizování ve vašem životě. Pamatkáři vám budu kecat do všeho. Co bylo bylo a nechte plavat. Vycházejte ze současné podoby domu.
Parádní odpověď! Díky.. to co říkáte, dává smysl. Je však s podivem, že se o tom na netu nepíše.. nebo jsem to nenašel. Můžete mi hodit odkaz na podrobný popis?
další otázka je, že dům je v městské památkové zóně a na jedné z pohledových dominant na město. Našel jsem však staré fotky, kde dům dokonce v průběhu času měnil typ střechy, velikost atd.. od toho by se nedalo odrazit?
A když budu muset sundat střechu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.