Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušená pohotovost-stomatologie

Od: monika* odpovědí: 4 změna:

Dnes večer moji kamarádku hodně rozbolel zub. Tak si našla na internetu zubní pohotovost v nemocnici. Tam ji řekli, že už je léta zrušená pro nedostatek stomatologů. Doporučili ji do sousedního města asi 20km. Tak jsem ji tam autem vzala a na informacích v nemocnici v druhém větším městě ji sdělili nemilou zprávu, že před nedávnem tam zrušili pohotovost též. Odkázali ji na Prahu asi 120 km. nejbližší pohotovost, kde je služba NON STOP. Tak jsme tam zajeli a letmo ji vyšetřil zubař. Potom ji řekl, že to není akutní a má si druhý den dojít ke svému zubaři. Jen se podíval do úst a po 1 min. vytiskl papír a požadoval za to 90 Kč. Byl velmi neochotný a nic nepomohl. Zajímá mne, jestli je opravdu v celé republice, tak svízelná situace v případě bolesti zubu, nebo jen v některých krajích pohotovost nefunguje?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

len*
hodnocení

4x

Jste mladá, pokud prahnete po poznání, tak to nelze nabýt po několika kliknutích na internetu, ale budete muset toho hodně přečíst, naučit se oddělovat zrno od plev, pravdu od lži, a hodně přemýšlet. Jednotlivec má šanci poznat pravdu, stádo většinou nemá. Nestihne to, nezajímá se, atd. To už je taková zákonitost, které pak zneužívá mocenská oligarchie, která stojí v zákulisí "demokracie".

Samozřejmě, že systém je v rozkladu, ale přesto Vám budou někteří politici ( i placení trollové na internetu ) tvrdit, že žijeme v nejlepší možné době, všechno je jak má být, stačí se jen trochu snažit...

Je mi líto, co jste zažila. Mám za sebou podobné, ba i horší zkušenosti.

Ale také si pamatuju dobu, kdy měla zubaře i kdejaká větší vesnice a blízko ambulance měl obvykle byt, takže byl k sehnání i mimo ordinační dobu a pomohl. Ve městech bez problémů a vůbec neexistovaly nějaké platby v ambulanci. Jen lékárny vybíraly 1Kč za recept a to byla spíš taková "novota"z počátku osmdesátých let. Samozřejmě, že i tehdy se někdy stalo, že člověk narazil na protivného doktora, ale to je spíš věc osobní povahy, není to systémová záležitost.

literarky.cz/...

matesj
hodnocení

2x
Musíte vydržet do rána...ke svému lékaři.
A bude hůř...zubaři se odstěhovali do ciziny.
xy

Nebo je prostě nic nenutí držet ty noční služby na pohotovosti .

hodnocení

0x
Klasika na zubni pohotovosti. Je to proste tragedie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]