Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otok v levé horní části kolena

Od: aja1946® odpovědí: 11 změna:

teplé není, ale bolí při chůzi a v noci to občas jakoby bodne. - plus artróza 2. st. , dle ortopeda studené obklady a znovu přijít za měsíc.Obklady jsou k ničemu,, injekce nepomohla a na endoprotézu to údajně není, punkci taky odmítl. Neznáte nějakou babskou radu, už mi to dost vadí, jsem zvyklá chodit na dlouhé plrocházky a teď nemohu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

veronika008*
hodnocení

2x

Nechci radit úplně hloupě, ale - Ibalgin krém už jste zkusila? (Je na otok i na bolest, alespoň trochu by měl pomoci).

Ortézou nebo obinadlem koleno před procházkou zpevnit.

Také jsem od známého slyšela, že mu hodně od bolesti kolene (z důvodu artózy) pomohl přípravek Colafit (ale je poměrně drahý).

hodnocení

Samozřejmě že Ibalgin i Voltaren Forte jsem zkoušela a prášky Ortho jsou aleko dražší a obsahuje víc látek. než Colafit,

pb®

Nenechte se zmást reklamou a zjistěte si, co tyhle přípravky opravdu obsahují a kolik a jaká je doporučená denní dávka toho či onoho. Třeba kolagenu by měl člověk denně brát 3-10g. Colafit ho má přitom 8mg v jedné kostičce, tedy asi tisíckrát méně, než je jeho denní dávka. Vzhledem k tomu, že kolagen se prodává 1kg kolem 300Kč a Colafit stojí přibližně 1g (120kostiček *8mg) kolem 500Kč, dala byste za 1kg kolagenu od Colafit 0,5mil Kč. To je panečku srovnání co? Za stejné množství zaplatit buď tři stovky, nebo půl milionu. Pak ještě si člověk přečte, že na klouby je kolagen II typu, kdežto Colafit je I typu a navíc krystalický, tedy s dlouhými řetězci a tedy špatně pro tělo stravitelný a tedy vstřebatelný. Že brát se musí kolagen hydrolyzovaný, který je rozštepený na krátké řetězce.

pharmanews.cz/...

hodnocení

0x

Já si mažu kostival. Ale mám svůj lektvar, sama nasbírala, sama nastrouhala a sama naložila do lihu.

A nebo jsem si také dávala teplé obklady (když to nebyl zánět) - povařený nastrouhaný kostival, tu kaši na plátýnko a zabalit tím bolavé místo.

Koupená mast mi nefungovala.

hodnocení

o tom jsem četla, ale kde ho najít

hodnocení

0x

Existuje hodně babkovských rad, napíšu, co mi dnes přišlo emailem. Léčivé účinky slaniny, mimo jiné na bolavá kolena. Plátek namočit do francovky nebo nějakého alkohou, položíme na bolavé místo, překryjeme listem lopuchu, ovážeme a necháme po celou noc. Manželovi na bolavý kotník po zlomenině krásně pomohl wobenzim.

hodnocení

O slanině jsem taky četla, jenomže kde sehnat nesolenou

veronika008*
hodnocení

0x

Moc se omlouvám, pochopila jsem, že jde skutečně o otok kolene, ale Vy píšete spíše o "vodě v koleni"

- synovitidě kolenního kloubu. Zkuste najít rady pod tímto termínem nebo přímo pod "vodou v koleni", jsou na internetu

i různé lidové, např.: ceskenemoci.cz/...

Obecně chondroprotektiva (tj.pomalu psobící léky - chondroitinsulfát, glukosaminsulfát, kys.hyaluronová - a mezi něž patří i přípravek Ortho, který zmiňujete) působí až po delší době užívání (min. 4 - 6 týdnů).

to pb:Přípravek Colafit skutečně příteli pomohl, bolelo ho koleno při chůzi do schodů (dle rtg počínající artróza).

Bere kostičku denně (vypadá to jako malá kostka cukru) a říká, že již bolesti nemá.

hodnocení

0x

Voda,pokud vím,je následkem nebo součástí zánětu.Mám 3.stupeň a ortoped mě před 4 roky objednal na výměnu kloubu a zakázal chodit po horách a běhat. Je mi 75 a stále běhám závody 10 km, no, za 35 min. jako ve čtyřiceti to už není,ale za mých 55 minut to nedokáže mnoho mladých. Občas půlmaraton /21 km/. Občas to,pravda, bolí docela krutě.Výborně pomůže Flector EP Rapid /v balení 20 sáčků s granulkami/ i bez receptu,něco přes 100 Kč, ale stačí i 1/4 až 1/2 sáčku,nepřehánět...já léky nepoužívám vůbec a toto jen opravdu výjimečně! Účinné může být zabalit koleno do alobalu /použiji sáček od chipsů/ a ovázat obinadlem.Hodně jezdím na kole,koleno to tolik nezatěžuje jako chůze a hlavně běh. Kostival roste na každém příkopu nebo smetišti,účinný je kořen. Google: kostival.

hodnocení

a kde ten Flector berete, dala jsem to do vhledávače a sáčky nejsou ve volném prodeji.

Také mi to připomělo, že v lékárně prodávají náplast Flektor proti bolesti, působí cca 12 hodin, když mne bolelo koleno a šla jsem na výlet, plácla jsem to na koleno a nemusela jsem polykat prášky proti bolesti. Sáčky neznám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]