Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zanícená piha

Od: pijg odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
nosil jsem řetízek a toto se mi stalo. Zanítila se piha, dřív byla trošku vystouplá růžová a ted je v tomhle stavu, co mám dělat?
Děkuji.
doplněno 25.10.17 21:43: Foto po 1 denním mazaní mastí Framykoin.
Je to vážný?

Zanícená piha
Zanícená piha #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, dojděte si na kožní, aby lékař posoudil stav a jestli je to skutečně pouze změna pihy po mechanickém poškození nebo změna způsobená něčím jiným (horším). Zdravím!

P.S. Vypadá to jako "zralý beďar", ale když to byla piha, tak by to měl lékař vidět.

liska*
hodnocení

1x

To vypadá jako vřídek.Od chlupového folikulu.To já bych to vymáčkla. Ošetřila desinfekcí nebo jodem či propolisem a brala si pár dni B kompex. Zvrhnutá piha je jiná.

72mona3*
hodnocení

0x

No co myslíte? Co takhle skočit na kožní? M.

hodnocení

0x

Fofrem k lékaři než se to okotí do něčeho horšího.

pijg
hodnocení

Tak já vím, že je to od mechanického poškození řetízkem, na kožní mají teď dovolenou, samozřejmě jsem objednán na kontrolu. Chodím pravidelně na kontrolu pih. Teď jsem si to natřel Fucidin mast.
Když by se to za 2-3 dny nezlepšilo půjdu na kožní

shrsh
hodnocení

0x

Může to být zarostlý chloupek. Na to pomáhá ten chloupek dostat ven (vymáčknout). Vydezinfikovat.

eivlis*
hodnocení

0x
Rada jedina, bezte ke koznimu lekari!
Taky jsem byla zrovna pred par dny se znaminkem co ma 7mm a znervoznuje uz radu let.Nereagoval mi nijak, ale velikost 7mm mi prisla dost.Dle kozni lekarky znaminko ok,ale pozadala jsem o doporuceni na kozni chirurgii na vyriznuti a jiny dr.mi ho o 14dni pozdeji vyriznul a ted mam na brise 1cm rez a klid na dusi..Bezte k lekari!
Dodatecne ctu,ze pihy u kozniho lekare hlidate, tak super.-:)

cudla
hodnocení

0x

Dobrý den. Byla tohle opravdu piha tzn jako hnědý pighmentový névus? Pokud to takhle zčervenalo, bylo by nejlepší dojít s tím na kožní. pravděpodobně to pak budete mazat Framykoinem,což je ant. mast na předpis, nebo v případě posouzení lékaře by Vám byla navrhnuta malá operace Névu tzn. odstranění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]