Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, podával jsem si insolvenční návrh, který mi byl zamítnut. Níže posílám důvod a obracím se na Vás s prosbou, zda by mi někdo neporadil, jak dále postupovat.
Dlužník v kolonce č. 7 však řádně nespecifikuje své závazky tak, aby bylo možné jednoznačně uzavřít, že má závazky u více věřitelů, které jsou více jak 30 dnů po lhůtě splatnosti. Dlužník v kolonce č. 7 insolvenčního návrhu neuvádí data splatnosti jednotlivých závazků. Uvedené údaje nejsou řádně obsaženy ani v kolonkách 17-20 insolvenčního návrhu.Zmíněné údaje nejsou sděleny ani vseznamu závazků, neboť ten dlužník vůbec ke svému insolvenčnímu návrhu nepřipojil.
Dobrý den. Musíte vyhledat toho, kdo tomu rozumí a je oprávněný insolvenční návrh napsat a podat za Vás (advokát, exekutor..) a dodat mu všechny potřebné podklady. Teď už si insolvenční návrh nemůte podat sám.
Protože od 1.7. 2017 vstoupila v platnost novela insolvenčního zákona. A podle ní v případě řízení o oddlužení mohou zpracovávat a podávat žádosti pouze advokáti a akreditované osoby. Pokud Vámi podaný návrh byl soudem zamítnutý, pak je třeba zkusit podat návrh nový a to za Vás musí někdo udělat, pokud nejste advokát atd.
Byly provedeny urcite zmeny v zakone (kdo muze a nemuze podavat zadost o osobni bankrot).
Pokud jsi ho stihl podat sam, tak by jsi ho i sam mohl doplnit.
V usnesení o zamítnutí jste asi dostal možnost se odvolat, ne? Tak tuto možnost využíjte. V odvolání doplňte všechny náležitosti, které po Vás soud požaduje. Při dobře sepsaném odvolání budete s největší pravděpodobností úspěšný.
ALE... Víte, ono to vypadá velice jednoduše - vypíšu pár řádků a návrh je hotový. Nemáte pravdu, existuje plno možností, jak se dostat na co nejmenší splátku, jak některé dluhy nemuset platit vůbec atd... Pochybuji, že něco o tom víte. Proto Vám radím vyhledat odbornou pomoc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.