Nejste přihlášen/a.
Poradí někdo, jak omezit prdění? Jím tak, nějak normálně/ obědy ve škole/ pečivo,jogurty, sem tam něco sladké, ale někdy fakt střílím jak u stalingradu, nejenom rány, ale docela i vůně. Když prdy zadržím, třeba ve škole , na tréninku , a jdupotom vypustit páru na záchod, tak mě strašně bolí břicho!
Řekni mi jak intenzivní kanonádu máš a jaké puchy vypouštíš a já ti řeknu co jíš. Asi tak. Espumizan sice prdíky zmírní, ale potíže neřeší.
Potraviny a jídla, které nadýmají:
Luštěniny - silné nadýmání se projevuje především u lidí, kteří jedí luštěniny zřídka. Při častější konzumaci si organismus zvykne.
Nadýmavá zelenina jako je zelí, květák, brokolice.
Sladké ovoce - hroznové víno, švestky, apod.
Kynuté potraviny jako kynuté knedlíky, kynuté buchty.
Sycené nápoje - co jiného mohou bublinky ve střevech dělat než bublat?
Rafinovaný cukr obsažený v zákuscích, sladkostech a jiných laskominách. Cukr přispívá k přemnožení kvasinek ve střevech, kde způsobují plynatost.
Některá koření jako je např. kmín nebo anýz.
Velké množství soli - sůl zadržuje v těle vodu, což také přispívá k nadýmání.
Více na:
Chybí mi tam cibule a vejce.
Vzpomeňte, co si kupujete o přestávkách: Colu, majonézový salát, housky, paštiky ,termixy, brumíky, koblihy. A na to ovoce. A když se tohle splácá a kvasí ve střevech a všichni sedí celý den v lavicích bez potřebného pohybu venku.
Jinak nadýmání bývá u problémů se slinivkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.