Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej věcí z dědictví

Od: dedictvi odpovědí: 5 změna:

dobrý den, prosím o radu, jak postupovat při prodeji věcí z dědictví po otci:

1) Otec kdysi koupil vysokozdvižný vozík a traktor (Zetor). Léta se s tím ale nejezdilo a bylo to zaparkované na zahradě ve stodole. Věci jsou v dobrém stavu. Nicméně otec neměl moc smysl pro pořádek, takže jsem sice dohledal papíry k těm vozům, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou nedohledám klíčky a klíče k VZV a traktoru. Traktor nemá samozřejmě STK, pojištění se na něj ale platilo, i když se s ním léta nejezdilo, u VZV nevím, jak to má být, ale pojištění ani STK u toho není. Podstatné však je, že prostě nejsou ty klíče. Obojí chci určitě nějak prodat, využívat nebudu ani jedno. Takže otázka je, zda se někde dají sehnat ty klíče? Případně zda by to někdo koupil i bez klíčů a jak to případně celé řešit...

2) Otec měl dále určitý podíl v lesních pozemcích spolu s ostatními sourozenci. Podíly všech jsou stejné. Už kdysi se řešilo, že by jeden od druhého něco mohl odkoupit, ale nebyl ani z jedné strany zájem. Nikdo to jinak zatím neřešil. Já vím, že les využívat nebudu a ten podíl není zanedbatelná částka, chci to tedy taky prodat. Otázka tedy je, jak mám postupovat? Napřed asi nějaký odborný odhad (cena z dědictví bude trochu zkreslená), a pak to zase nabídnout tetám a strejdovi k oprodeji asi písemně, a když nebude zájem, tak to nabídnout někomu cizímu? Jak říkám, určitě bych byl rád, aby to mělo co nejméně vlastníků a zůstalo to v rodině, ale zájem o to nikdo nemá, alespoň neměl posledně (asi před rokem). Další otázka je, jak postupovat při prodeji těch pozemků? Nemám s tím zkušenosti a rád bych, aby ten prodej proběhl hladce a bez problémů a já hlavně dostal slíbené peníze. Kde a nebo prostřednictvím koho bych to mohl tedy nabídnout k prodeji?

Děkuji všem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hlavně, pokud nebude ukončený dědický řízení, nemůžeš nic prodat.
Ke starýmu Zetoru stačí třeba hřebík, aby se dal nastartovat. Klasický bošák koupíš v každý Mototechně.
dedictvi
hodnocení

Dědictví bude hotové cca do měsíce, pak se bude prodávat.

K traktoru sám nic kupovat nebudu, jde mi o to, zda to jde nějak (a jak) řešit, vše si bude muset případně zajistit kupující, technické věci jdou mimo mně, nemám ani auto, takže tomu nerozumím, takže prioritou opravdu bude ty věci prodat a dostat je pryč ze zahrady.

matesj
Na traktor i vzv si podejte inzerát,uveďte všechny skutečnosti i zjištěný stav+foto,případně uveďte možnost prohlédnout na místě,aby dotyčný věděl,co ho čeká,pokud bude mít vážný zájem...dále je to na něm.Polnosti neprodávat.

hodnocení

0x

Dobrý den, pokud nepotřebujete nutně peníze, pozemky neprodávejte. Ceny za půdu jdou astronomicky nahoru a nemusí být stavební. Když mi zemřel v roce 2010 otec zdědila jsem polnosti, spekulanti kteří neustále oslovují majitele půdy, / najdou si Vás v katastru/ mi tehdy nabízeli cca 70 000 Kč. Stále mi chodí nabídky a poslední nabídka byla 263 000,-Kč !

hodnocení

0x

,,zdravím,,o lesy není zájem..záleží jaké tam jsou stromy jak staré a vše okolo,,syn také má lesy ,ale doslova už na to kašle..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]