Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný život

Od: nolife odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
Mám jakousi depku nebo co to je
Jako kdybych chtěl jsem se připravit o život mám na to nutkání
Je mi sice 22 let
Všichni říkají že jsem chytrý ( češtinu neovládám ale angličtinu ano)
Dělám ve fabrice za nějakých 68 Kč na hodinu
Holku si nemohou stále najít
Takže mne vše dohání svědomí abych to vše ukončil nic pro mne nic neznamená nikdy ničeho nedosáhl ničeho
Koníčky mám ale nezabírají vůbec
Nemám v životě žádnou oporu jsem hodně zklamaný chtěl jsem podnikat ale to nevyšlo tak jsem na dně sice bez dluhů nemohu nic a nic dokázat ale nejvíc mně štve že myslím na smrt čím dál častěji
Nevíte jak stimto obdobím překonat a najít si vysněnou práci
Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
A můžeš napsat, co tvoje vysněná práce je? A vážně si myslíš, že tě pak ta práce zbaví špatných myšlenek?
Život není jenom o tom najít si dobrou práci, je to o tom ho žít. Když jsem byl trochu mladší než ty, chtěl jsem strašně dělat v bance, líbila se mi ta práce. Když jsem se tam pak dostal, tak mi to stejně nějaké štěstí nepřineslo. Prostě rutina, tak jsem se na to sekl a odjel do Skotska. Do budoucna plánuji být 6 měsíců v Asii a pak zkusit chvíli žít v Německu (libí se mi Němčina a chtěl bych ji umět plynule). Ty umíš anglicky a je ti 22, tak na co čekáš? Teď máš to období, kdy můžeš zkoušet, experimentovat. Co já bych za to dal mít 22 a vidět to jako dnes (bohužel mi za měsíc bude 30 a už cítím, ze ten čas na blbnutí nemám a měl bych se nekde usadit a mít dítě).
Udělej si ten život zajímavý, získávej zkušenosti. Nečekej, až něco přijde, jdi tomu naproti. Život si zajímavým a zábavným musíš vytvořit sám, nikdo to za tebe neudělá.

hodnocení

4x

Já si myslím, že ikdyž vám poradíme úplně nejlépe, nikdy to k ničemu nebude. Vám nedošlo, že všechno je pouze ve vaší hlavě. Pořád čekáte na nějaký zázrak, na něco co vás vyvede někam na prosluněné místo. Ale tak to není. Největší přítel a současně největší nepřítel je pouze a jen ve vaší hlavě. Když nebudete chtít, všechno je marné. Ikdyby vám někdo daroval cihlu zlata, stejně na ní najdete spoustu vad a chyb a pochyb a vlastně o ní ani nebudete stát. *alene* Vám vůbec nedochází, že váš život je jen vaší věcí a také to, že je jen jeden. Čas se nikdy nevrátí. Co s ním uděláte, je jen ve vaší hlavě! Bacha! Slyšíte, jak hodiny tikají a čas plyne? Bez vás?!

liska*

Babko aspoň *palec*, když já už body rozdala.

culdabulda1*

babkazov

- to je fakt - v mládí člověk neví, ! jak život rychle uteče, takže si ho ani moc neváží. A když už si to začíná konečně uvědomovat - tak už toho většinou moc nedožene !

eivlis*
Babkazov, klasika u vasich nazoru,ala taky davam pomyslny bod, protoze jsem vse uz rozdala-:)Vsechno je v hlave a to doslova..-:)

hodnocení

2x

Jistá je jedna věc, žádná situace, ani špatná, ani dobrá není napořád, vždycky přijde nějaká změna. Je tomu potřeba pomoci, dělej stále něco i když to nepomáhá, ale pokračuj a hlavně tolik nemysli. Nemáš žádnou povinost něco v životě dokázat, nikomu nic nedlužíš a přesto, že nemáš v nikom oporu, občas se pochval, nejsi špatný, naopak jsi dobrý, že jsi to sem napsal. Vím, že je těžké najít svoji cestu, postavit se na nohy a vykročit. To se ti podaří, protože přemýšlíš, co by ti pomohlo, záleží ti na sobě a to je dobré, jen se měj víc rád, však to půjde.

jak*
hodnocení

2x

Umíš anglicky, to je dobré ne, to každý neumí, já bych být tebou jela do Anglie, spojila bych se s nějakou agenturou, ta by tě navedla a hledala bych si tam práci. Tak jak to dělají všichni co tam jsou, nikdo té zkušenosti nelituje. Najdeš si práci, bydlení, ono to nějakou starost dá, nebudeš mít možnost myslet na kraviny. Pak si tam najdeš nové přátele sobě rovné, můžeš cestovat, prozkoumej celou Anglii, dělej cokoliv, třeba zrovna tam na tebe čeká láska, nějaká šikovná holčina. Jdi jí naproti.

marrttiinna
hodnocení

1x

Když slyším mluvit mladé lidi o sebevraždě a o depce tak je velice lituji a to z toho důvodu, že neumí prožívat svůj mladý zdravý život a užívat si svého zdraví. Mám jedinou a myslím si že dobrou radu. Domluvte si brigádu kdekoliv kde jsou těžce postižení+ nemocní lidé. Např. v Ikemu,až uvidíte jejich vůli žít tak se snad vzpamatujete. Přidat práce,poslat na vojnu aby jste neměl čas myslet na nesmysly.Kdo není zdravý např. vozíčkáři ap. ti jistě takovou odpověď pochopí ihned. Ti ví...

72mona3*

Samozřejmě, je spousta fyzicky strádajících. Každý si můžeme říct, mohlo to být horší... Každý. Ale psychické strádání bych nezlehčovala. Někdo si sám pomocí neumí a pokud vedle sebe nemá někoho (třeba z rodiny, přátel), kdo ho motivuje, tak se v tom plácá... Sám se prostě "nenakopne". Nebo se i snaží, ale nevidí výsledek a tak rezignuje... Všichni jsme hledali smysl života. A čekali jsme něco víc...Pro spoustu lidí je život jen o přežívání, ne prožívání. To, že existuje někdo, kdo je na tom hůř, trpí, umírá...to život neulehčí. M.

dylin
hodnocení

1x

Jako chlapa tě chápu... dokud nenajdeš ženu, tak takové myšlenky budou. Nevěš hlavu, ona někde venku je a najde se, až to budeš nejmíň čekat. Pak už tě nenechá mít deprese a bude ti řídit život, takže ani nebudeš mít na deprese čas. *smich*

Jen si pamatuj, že holky letějí na vyrovnané a spokojeně se tvářící chlapy, takže chmury pryč.

lopkan
hodnocení

0x
Dám ti řadu , nejdřív se obraťte na rodiče pak si najděte nějakou brigádu (ZOOT 108 kč na hodinu) Pak až si něco našetříš tak teprve se věnuj své vysněné práci kterou bys chtěl dělat

albatros498022*
hodnocení

0x

Ono to asi bez vlastního snažení nepůjde. Prací za víc je mnoho . jen to chce hledat. Nářky nic nevyřeší.

liska*
hodnocení

0x

Mně se nelíbí ty sebevražedné myšlenky. To je na psychologa nebo linku důvěry. Jsou lidi, co jsou na tom daleko hůř, ale tohle je nenapadá ani ve snu.

JO, toto už není normální, jděte k psychologovi a on vás rozebere.

werqr
hodnocení

0x

Trochu to zní, jako krize středního věku.

veronika008*
hodnocení

0x

Na internetu je hodně seznamek.Spousta holek se přece také hůře seznamuje. Mnoho dívek ocení,

když se k nim chováte hezky, pozorně a umíte naslouchat...

Pokud často máte černé myšlenky, popovídání s psychologem popř. slabší antidepresiva také mohou pomoci.

hodnocení

0x

Já mít 22 a umět trochu anglicky, tak beru bágl a už mě tu hned tak nikdo neuvidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]