Nejste přihlášen/a.
Rada počkej a nespěchej je hodně vtipná Tazatel chce kupovat byt za cenu automobilu, takže bych s koupí rozhodně neotálel, prodat/pronajmout ho může vždycky.
Když jsem cca. před 3 rokama kupoval byt zhruba za 3x tolik než tazatel, tak mi spousta lidí říkalo, že jsem blázen, když se chci zadlužit na 25 let a vydat se ze svých úspor. Dnes ho pronajímám a po pokrytí nákladů a daně mi ještě skoro 2 k měsíčně zbydou. Takhle může tazatel čekat třeba do padesáti a pořád bude mít holou řiť
Byt za 650 000 to bych obešla rodinu a půjčila si tam aspoň tolik abych dosáhla na hypotéku. Kde jsou tak levlé byty? Brno Bystrc 3+1 cca 3 500000 a to mluvíte o štěstí. Nemáte stavebko?
lidus. Je úžasné, že máš takovou rodinu. Ale plno lidí takovou možnost nemá. Buď se již kdysi zpřetrhaly kontakt, nebo ani širší rodina nemá peníze (velice obvyklý jev), nebo už nikdo z rodiny nežije.
Každý nekupuje byt zrovna v Brně nebo v Praze. Byt 3 plus jedna za tuto částku bez problému koupíte např. v Mostě, Jirkově, Litvínově atd.
Já chtěla jen vědět kde jsou byty za tuto cenu, bylo mi celkem jasné, že to bude nějaká neutěšená lokalita a nebo místo kde není práce.
Chomutov 3+1 140tis., Chodov 2+1 200tis., Chodov 3+1 lepší místo 350tis., Sokolov cihlák 3+1 450tis., Horní Slavkov 3+1 350tis., Raková (Rokycansko) 1+1 400tis., Rybnice (Plzeň - sever) 1+1 690tis.
... to jen tak na co si vzpomenu z prodejů za poslední rok
... Víte, že se dokonce prodávají byty třeba za 20.000kč? Asi 3 jsem takové prodala... Teď vím o jednom za 70.000,- a za ty peníze se neprodá ani omylem
Založ radikální levicovou stranu ( taková v ČR není ) proveďte státní převrat, znárodnění hospodářství, konfiskaci majetku všech tunelářů, změňte nastavení daňového systému, vystupte z EU i NATO, novelizujte trestní zákoník i ústavu, a rázem budou byty pro mladé lidi dostupné, i práce bude všude dost.
To je ten legitimní postup.
Nelegitimní rady ( jako, že by ses sám měl stát tunelářem a nakrást si na byt ) se na poradně dávat nesmí.
Nesmyslné rady ( jako, že si poctivou prací za pár let vyděláš 650 tisíc ) se taky dávat nesmí.
Jak padlo v jiných příspěvcích - po měsíci v práci hypotéku nedostaneš. Podmínkou je být minimálně po zkušební době a pak se zkoumá bonita.
Co se týče vlastních peněz, jde to obejít tak, že část si půjčíš z jiných zdrojů - ze stavbka nebo bezúčelová půjčka (ta je ale docela drahá).
Záleží, jak to máte v rodině. Mně se jako jediné řešení jeví, aby byt koupili rodiče, hypotéku měli na sebe (pokud jsou bonitní), ty jim budeš splácet, oni budou majiteli bytu a třeba po roce můžete převést hypotéku i vl. právo na tebe
jj, hypotéka není půjčka.
První problém : Jak správně píšete, ještě před žádostí o hypo potřebujete peníze na akontaci. Akontace je váš příspěvek na nákup nemovitosti, platí se předem a bývá skutečně kolem 10 procent z ceny, ve vašem případě přibližně 65.000,-. Ty peníze musíte mít od začátku, jinak vám hypotéku nedají. Takže je otázka, kde vzít 65.000. Spotřebitelský úvěr vás vyjde draho. Čekejte splátky nejméně 2000.- měsíčně, k nim úrok minimálně 500.- a to po dobu minimálně 40 měsíců, ve vašem případě spíš 50, protože podle toho co píšete, jste rizikový klient a rizikový klient = vysoký úrok.
Druhý problém : Hypotéku dostanete maximálně do osmdesáti procent odhadu ceny nemovitosti a tento odhad vždycky bývá nižší, než tržní cena. Zbytek do tržní ceny zase musíte splašit někde jinde a předem.
Třetí problém : Budete muset uzavřít životní pojistku, čekejte taxu minimálně 200-300 měsíčně.
Pak ještě někdo musí zaplatit daň z převodu nemovitosti a provizi realitce. A to budete asi taky vy, když je zájemců více.
Takže asi tak. Nepotěším vás. Vaše šance získat hypo moc růžově nevidím a dobře vám radím, držte se u zdi. Exekutoři nikdy nespí.
Ty vyhlídky opravdu nejsou nic moc...teprve měsíc v práci je pro banku negativní informace. Dalo by se tomu pomoci následovně:
- zastavit více nemovitostí, tedy nejen kupovaný byt, ale pokud máte ještě nějakou nemovitost (nebo rodiče)...neváhejte zastavit
- žádost více lidí...pokud s Vámi budou žádat napříkald rodiče (kteří mají příjem), budete bonitnější...časem je pak můžete ze žádosti vyvázat/vykoupit
- prodloužit splatnost hypotéky na 40 let...tím se více rozloží riziko, ale zase je třeba počítat s tím, že bance zaplatíte více na úrocích
Tyto možnosti i další rady jsou rozepsané v článku: magazin.aktualne.cz/...
Jinak bych s koupí počkala, rozhodně bych nešla do nebankovních půjček apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.