Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik se platí za pokutu od revizora?

Od: pokemon33 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

včera sem jel tramvají jen 3 stanice, tak sem to riskl bez lístku a chytl mě revizor. Vypsal mi takovej ten růževej lísteček. Zezadu jsou "informace pro cestující" a tam je napsáno, že základní částka je 1500,- ale že v případě zaplacení na místě nebo do 15-ti dnů je ta částka 800,- . Ale zepředu mi napsal do políčka "přirážka" 1500,-. Jak to tedy bude? Budu muset zaplatit 1500,- , ikdyž to zaplatím dříve než za 15dní? Díky za odpověď, David

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x
Třeba proto,ze revizor neví,jestli to zaplatíte do 15 dnu?!

vilik*
hodnocení

1x
Pokud zaplatíte v termínu, bude částka činit 800.
Pokud později nebo vůbec, budou vymáhat 1500. Je to taková pobídka pro černé pasažéry, aby zaplatili, zároveň jim vyšší vymáhané peníze zaplatí zvýšené náklady spojené s případnou exekucí.
pokemon33
hodnocení

a proč do toho políčka "přirážka" psal rovnou 1500,-, když mám platiti 800,-?

vilik*
hodnocení

1x
Protože vy jste povinen zaplatit pokutu 1500, s tím souhlasíte a to bude vymáháno. Ale když zaplatíte ihned, dají vám jakoby slevu.
Jsou okolo těchto formulací takové právnické pindy.

hodnocení

0x

Podivej se na cenik pokut prislusneho MHD.

iz*
hodnocení

0x

Za pokutu od revizora nezaplatíte nic, revizor je placen zaměstnavatelem. Musíte zaplatit pokutu + jízdné. Pokud zaplatíte do 15 dnů, bude výše pokuty 800 Kč, zaplatíte-li později, bude pokuta činit 1.500 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]