Hezký den, platí v zemích evropské unie stejná norma pro číslování velikosti bot? Tedy že když si v jedné zemi koupím 45-ky,tak o stát vedle si nemusím kupovat třeba 47-ky aby mi sedly na nohu. Tohle se mi totiž včera stalo a prodavačka mi tvrdila,že ten výrobce má své číslování. Díky za informaci
Norem je několik, ale jak je psáno, výrobci na to zhluboka kašlou. Mám nohu velikosti Mondo 315, což odpovídá EU 47,5. Běžně tedy kupuju velikost 48. Ovšem mám doma 47 i 49 a extrém jsou boty asics, vel. 50,5, kde uvádějí vel. Mondo 320...
Bohužel, i když číslo sedí, tak může být - a mnohdy je, bota pokaždé jinak velká. Mám s tím osobní zkušenosti, jelikož se velikostně poněkud vymykám průměrné populaci a tudíž nakupuji boty v nadměrných velikostech, tak NIKDY nespoléhám na číslování, ale vždy si musím botu zkusit.
M+lo by to být jednotné, ale opravdu není, podobné je to u oděvů, setkala jsem se s tím, L je větší než XL, spousta výrobců to nechá dělat v asijských zemích a tam na to kašlou.
Před pár lety jsem si pořídila pravé české Botasky. BotaS in City... stálo na plakátu. O rok později jsem si pořídila v tom samém střihu Botas na bowling, jen už to nebyla ta vymazlená řada. No, každé mám jinak velké. Přestože by měly být vyráběné na stejném kopytu, evidentně nebyly. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.