Nejste přihlášen/a.
Píšete a uvažujete jako ideální kořist obchodníků s lidmi... To bych Vám, ani nikomu, nepřál...
Dnes je tak pošahaná doba, že :
- nároky na studenty jsou mnohem nižší, než v minulosti. Neumím si představit, jak by bylo možné dnes ( z jiných, než finančních důvodů ) nedokončit jakoukoli školu. ( Možná tak ještě šikana někde na učilišti, ale na to je třeba včas reagovat.)
- málokdo se živí tím, co reálně vystudoval.
Proto dokončete cokoli, co máte teď rozdělané a pak uvažujte, co dále. To je priorita, důležitější než šminkování, ťukání do mobilu nebo barvení vlasů. Plky o "nezvládání" a "nebavení" můžete občas použít v rozhovorech s kamarádkami, aby jste nevypadala divně, že se doma učíte, když je to přece tak nemoderní... Samo dobře víte, že to není pravda, a jen se tak sama zkoušíte ujišťovat, ve snaze vytvářet si argumenty, proč se na školu vybodnout. Nic nového pod sluncem, tohle už prožívala spousta lidí. Je to útok z duchovního světa. Musíte bojovat. Ne kvůli nějakým anonymům z internetu, ale kvůli sobě.
Coklit budu Vám odporovat není to nezbytná investice ,osobně- do dnešního den po mně a to jsem slyšel kosa z jara zpívat již 55x,NIKDO po mně nechtěl maturitní vysvědčení a takových lidí je jistě víc,znám min ,mimo sebe,další dvě osoby!
Tazatelko-moje osobní zkušenost ale není směrodatná,pže pokud bych nedokončil maturitu,tak bych (i ty co jsem zmínil výše)měl a mám dokončenou školu s výučním listem.doporučil bych přesto dokončit studium ,klidně i po přestupu na jinou školu!
Jasně jde o ženu ale dokonce po mně nechtěli toto doložit i když jsem se zajímal o pozici stavebního technika? Kde by na toto měli hledět víc? (nakonec tu pozici dostal jeden po známosti ale to je jiná kapitola) Ale po dceři taky nikdo nikdy nechtěl a dokonce ani výůčák , to byla dokonce jeden čas byla přijata a pracovala jako vedoucí obchodu?Asi nepanují stejné podmínky po celé ČR. Jiank asi jste také nedočetli celý můj příspěvek až do konce! Ale to je stejně jedno .
Nezvládáte psychicky střední školu, ale na divadlo byste si troufla. Maminčina sestřenice byla jedna známá česká herečka. Takže vím tak nějak "z první ruky", co herecké povolání obnáší. Vím o obdobích, kdy pomalu neměla co jíst. Vím o obrovské nevraživosti mezi herci a herečkami. Sice je příjemné dostat první roli a mít fotky v časopisech, ale to se střídalo s obdobími, kdy hlavním kamarádem byla láhev vína. Herectví rozhodně není pro slabé povahy.
Pár herců bez vzdělání se sice někdy nějak uplatnilo, ale režisér většinou chce herce, kteří se do své role dokonale dovedou vžít. To ovšem bez znalosti literatury a historie příliš nejde.
Míříte moc vysoko. Dodělejte školu, založte rodinu a žijte klidný život bez světel reflektorů. Klidně i s divadlem. Vím, jaký balzám na duši je povedené domácí maňáskové divadlo pro vlastní děti a jejich kamarády.
Jak dlouho hraješ divadlo? Kolik máš za sebou představení? Jak se vzděláváš, abys byla dobrá herečka?
Sedni s rodiči a najděte vhodné učiliště, abys nebyla zcela bez vzdělání. Jednou dozraješ a třeba bude možnost udělat si maturitu nástavbovým studiem. Jednou to ovlivní i Tvoji finanční situaci. Jestli divadlo, tak zkus ochotnicky. Někde fungují i v malých obcích. Mnohde mají hodně dobrou úroveň. Nebo se ptej na ZUŠ, dramatický obor.
Jestli práci pouze se základkou, tak to bude např. pokojská, uklizečka, pomocná síla kdekoliv. Není to málo na celý život?
Tak jsem se na tu Ambroziádu podívala - jednosemestrální kurz v rozsahu 70 hodin bez desetikoruny čtyři tisíce. Rodiče by byli ochotni to zaplatit?
Jinak jsou to čtyři hodiny odpoledne jednou týdně a 1x týdenní soustředění - to by se snad dalo zvládnout i při studiu. Nebo se mýlím?
Výuční list nebo maturita jsou pro mladé lidi dneska nezbytností. Bez nich budete někde v kuchyni dělat pomocné práce, v supermarketech doplňovat zboží, pak ještě padá v úvahu uklízečka či obsluha veřejných WC. A podobné práce. I to jsou potřebné práce, ale moc si nevyděláte a připadá mi to pro celý život dost málo.
S tou hérečkou se probuďte.
1/ Je nutné vzdělání, konzervatoř, nebo AMU.
2/ Hodně herců tíhlo k hraní už odmalička, zastávali dětské roličky, třeba už od 5 let. Ve škole recitace, zpěv, divadelní kroužek. Případně ochotnické divadlo. A Vy neděláte nic. Kdyby to byl opravdu tak velký cíl, už byste se někam zapojila. Je skoro pozdě. Tohle je v každém člověku už od dětství. A Vy jste si zatím nenašla nic, kde byste se realizovala.
3/ Dobrý herec musí nejenom hrát, ale i dobře přednášet, recitovat, zpívat, tančit, pohybovat se, být prostě všestranně nadaný. A vzdělaný. Na jaký hudební nástroj hrajete? I to se u herců cení. Třeba pan Kemr hrál snad na všechny strunné nástroje.
Vyžeňte z hlavy naivní představy a učte se, abyste měla jednou širší výběr pro své sebeuplatnění, nejen "tančit s pometlem v síni." Jaga.
Buď tuhle školu dodělej nebo si najdi jinou. Na základní vzdělání zapomeň, jinak se řítíš do pekla. Min. učňák si udělej a pak se rozmýšlej. Maturita by samozřejmě byla lepší, ale zase než třeba maturitu z gymplu, to už bych radši měl výučňák jako instalatér.
Uvědom si, že budeš třeba ještě 50 let pracovat. Rozhodně by ti nemělo být jedno, jak budeš sebe a třeba svoje děti živit. Na divadlo nespoléhej, tam je minimální šance, že se dostaneš někam, kde tě to bez problémů uživí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.