Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolí trhání druhých (stálých) zubů?

Od: claire045 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtějí mi kvůli rovnatkum trhat 4 zuby (obě čtyřky dole a obě i nahoře) a zuby jsou stálé. Již mi zuby kvůli rovnatkum trhali ale to byli jeste mléčné, ptze me rostli moc pomalu, ale teď mi chtějí trhat ty stálé zdravé velké a silné čtyřky,tak se chci zeptat, jestli máte někdo stejne nebo podobne zkušenosti, ptze mě bolelo trhání tech prvních i přes anestezii, takže ani nechci pomyslet, jak me budou bolet tyhle... Obecně jsem nenašla na toto téma žádné rady jinde na internetu, nikdo podobné potíže neměl. Doktoři tam vždy radí a upozorňují, že trhání neboli a ani by bolet NEMĚLO, max. v nejakych případech kdy jsou zuby trhany z jiného duvodu, treba ze jsou poškozené, tam je možné cítit bolest ale já si tu svou neumím jinak vyložit... Děkuju předem za vaše zkusenosti

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

meandra*
hodnocení

3x

Trhání zubů nebolí, dostanete injekci. Trhali mi již čtyři zuby a žádnou bolest jsem necítila. Prý to může trochu bolet v případě, že je v dásni zánět, tudíž otok a tak umrtvení neúčinkuje, jak by normálně mělo. Trošku mě to bolelo po trhání, když přestala působit injekce. Má se to chladit, případně nějaký prášek proti bolesti. Ale samotné trhání nebolí.

albatros498022*
hodnocení

2x

Ano bolí, ale bolest je malá a snadno snesitelná.

cesnecka

nikdo*
hodnocení

2x

Dobře opíchanej-umrtvenej zub při trhání nebolí. Jediná trochu nepříjemná věc, je to píchnutí injekce do dásně. Ale to nebolí, jen takové slabé píchnutí.

hodnocení

1x

Bolí - a hodně bolí. proto se umrtvuje injekcí. Po umrtvení to trhnutí je jen tlak - takže samotné trhání je ok. Následné dny pak budou trochu nepříjemné.. po odeznění injekce bude bolet celá pusa.

doplněno 19.10.17 19:36:

pokud bolí i přes umrtvení, píchnul blbě injekci... na vojně mi tak jednou "šetřil" umrtvovákem.. Mít tak s sebou samopal, už se z kriminálu nedostanu.

Ale jsou větší bolesti - zuby (zejména trhání) jsou snesitelné... jen prostě déle trvající.

claire045
hodnocení

Tak díky z radu, ale stejně si pořád říkám, že je to divné, protože mě to OPRAVDU BOLELO I PŘES TU ANESTEZII, ale po odeznění anestetika, jsem už žádnou bolest necítila... Teď to asi bude jiné jak říkáte, asi to bolet potom bude, ale to mi nedělá starosti, to už bude po všem, budu si moct vzít treba prášek ale spíše mi jde o bezbolestné vytržení abych zase neměla trauma, prze tam nejspis nepujdu jen jednou a pak taky si pripadam pred doktorkou blbe, vypadam jak hysterka a fnukna, ale me to vážně bolí... Ale i tak díky ;)

hodnocení

0x

Záleží hlavně na konkrétním zubaři. Moje zubařka už mi trhala 8 zubů, vesměs stoličky (je mi 61 let), a asi u dvou jsem měl sice pocit, že mi spíš utrhne hlavu, ale bolest jsem necítil. Takže jestli tě to bolí, asi bych dával vinu konkrétnímu zubaři.

PS: Mému synovi taky kdysi trhala jednu překážející čtyřku, bezbolestně, a před dvěma měsíci osmičku, rovněž bez bolesti.

Co se týká dalších dní, až na jednu výjimku mě rána po zubu ani po odeznění injekce nikdy nebolela, jen jednou, a to nebyla bolest, ale tzv. "suchý zánět". Když jsem volal zubařce (mimochodem kamarádce), začala se smát a řekla mi, že se to stává ta v jednom případě z deseti a do týdne to odezní, ať léčené nebo neléčené. A měla pravdu.

claire045
hodnocení

Děkuju za svěření vaší zkušenosti, tak snad to bude ok a brzo budu mít už jen hezké rovné zuby :3
rubko

satam: Souhlasím s tebou, že záleží na zubaři. Chodil jsem k zubaři u kterého mne docela dost bolelo téměř vše co mi dělal a to bez ohledu na to jestli to bylo s injekci nebo bez ní. Nyní už asi 2 roky chodím k jinému zubaři a je to obrovský rozdil. Za celou dobu jsem u něho prozatím ještě nezařil téměř žádnou bolest a to mi vše dělá bez injekce. Nevím přesně jak to dělá, ale asi do těch zubů se kterými pracuje něco na umrtvení stříká. Je to tak bez otoků rtů a dásní a hlavně bez bolesti. Trhal mi polovinu šestky a ani jsem skoro nevěděl kdy mi ji vytáhnul, protože jsem téměř nic necítil.

lucc*
hodnocení

0x

Taky jsem podstoupila trhání čtyř zubů před nasazením rovnátek, a je to úplně v pohodě. Jen mě štípla injekce, ale samotné trhání je ok a když injekce přestala působit, tak mě myslím trochu bolela čelist a měla jsem teplotu, ale je to fakt v pohodě. Klidně bych si nechala vytrhat všechny zuby než si je nechala vrtat :D. Jen je hrozná škoda těch zubů.. Před rokem mi doktorka doporučila preventivně vytrhat všechny moudráky, než začnou dělat problémy. Ale to jsem ihnd zamítla, protože by mi v té puse už skoro nic nezbylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]