Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podomní prodej není nabízení energií?

Od: pavlina* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
dnes jsem řešila nepříjemnou záležitost s podomním prodejcem, který nabízí nového dodavatele. Zavolala jsem městskou policii a policistka mi tvrdila, že podomní prodej je sice zakázaný, ale mladík protizákoně nejednal. Prý před zhruba měsícem rozhodl Ústavní soud o tom, že nabízení energií do podomního prodeje nepatří, a tak když nám nenabízí předměty jako jsou např.hrnce, je nepostihnutelný. Je toto pravda? Děkuji za odpověď. V.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

usoud.cz/...

V rozhodnutí ÚS jsem nic podobného nenašel, ale možná jsem špatně hledal (ostatně ani se mi nechtělo). Tak ať vám ta městská policie sdělí konkrétně, o jaké rozhodnutí se jedná.

Osobně si myslím, že je jednodušší prodejce normálně odmítnout, než do toho míchat policii.

pavlina*
hodnocení

Ano, vyhodit je, to je opravdu snadné. Já tyto osoby chci eliminovat. A pokud nemáte co k tématu říci, je lepší se nezapojovat. Děkuji. Navíc jsem to. Nebyla já, kdo je pustil, to je snad jasné.

albatros498022*
hodnocení

0x

To je takový problém dotyčného vyhodit? Dělám to zcela normálně.

Myslím, že otázka je postavena spíše na tom, zda se dá dělat něco proti tomu, aby se nenachytal nepozorný soused... než s ním jen vyrazit dveře a posunout problém o kousek dál. Čtěte prosím otázku, nač se ptá. Neptá se, zda ho může vyhodit.

hodnocení

0x

Také jsem hledala rozhodnutí ÚS a také nenašla. Možná je nás víc, co hledáme špatně.

Zkuste požádat MP, zda by vám na základě sdělení policistky tuto informaci neposkytla - a pokud ano, dovolím si požádat o její zveřejnění. Určitě by to pomohlo mnohým jiným.

hodnocení

0x

Před časem jsem řešil podobný problém s Jehovisty a zástupcem energetické společnosti, který se podvodně vydával za zástupce ČEZu. Měst. policíí mi bylo sděleno, že podomní způsob nabízení čehokoliv, tedy i služeb je proti místní vyhlášce a ti lidé byli pokutováni, falešný energeťák (v zastoupení své firmy) byl řešen u přestupkové komise. Nevím, jak je postavena vaše vyhláška, ale osobně se domnívám, že postup policistky nebyl správný.

jspax
hodnocení

0x

Tak přesně toto se děje u nás ve městě také! Policie je bezmocná a šmejdi z Bohemia energy se jim vysmívají i když u nás ve městě je na podomní prodej energií striktní zákaz! Také mi vadí že vůbec něco takového existuje a chci je také eliminovat a velice draze pokutovat a né jako hlupák jen zavřít před nimi dveře a tím je vlastě podporovat! Potom všichni nadávají jaké to tady je hrozné a že zloděj je na každém rohu atp. aby ne, když přece stačí před nimi jen zavřít dveře.. viz. komenty zde připojené..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]