Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze na poště zaplatit v eurech?

Od: posta odpovědí: 5 změna:

dobrý den, chci si koupit jednu věc od prodávajícího ze Slovenska, a jelikož nemám založený účet, chtěl bych mu peníze poslat přes poštu. Je to možné? Je možné zaplatit na poště v korunách českých a jemu to přijde v eurech? Nebo si musím nechat vyměnit v bance koruny na eura a těmi pak na poště zaplatit a jemu to přijde rovnou v eurech? Jaké poukázky se vyplňují, co je obdoba poštovní poukázky A nebo C? jaký je poplatek za provedení platby? Platba by byla do 5000 korun.

Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Našla jsem pouze převody do zahraničí prostřednictvím WESTERN UNION nebo prostřednictvím služby EUROGIRO. EUROGIRO - ceník (nevím, jestli je aktuální). Kontakt na WESTERN UNION: 800 221 100.

Zákaznická linka České pošty, s.p. 840 111 244 (pracovní dny 7:00–19:00 hod.; sobota 8:00–12:00 hod.)

hodnocení

0x

Myslím, že nejlepší řešení by bylo peníze (Eura) do obálky a poslat jako cenné psaní s příslušným pojištěním. Pošta Eura nejspíš neumí a Western Union je docela drahý.

pna
hodnocení

0x

Nejlepší a nejlevnější by bylo založít si učet u FIO banky. Je to zdarma a mají tam zdarma převody na Slovensko. Také by možná bylo řešení se donluvit s někým kdo má účet u FIO aby ty peníze na účet na Slovensku zaslal. Jinak příliš nechápu jak v současné době je možné být bez účtu v bance když mnohé platby se požaduji provádět bezhotovostně z účtu na účet.

pet2*

To taky nechápu, jaké k tomu má kdo důvody..ale zakládat si účet kvlůli jedné platbě mi přijde moc komplikované... to už je lepší se s někým domluvit, že to pošle.

hodnocení

0x

Na poště jsem platil přes Eurogiro poukázku, měli i lepší kurs Eura, než moje banka. Poplatek byl do 100 korun a peníze bývaly do dvou dnů na účtě prodávajícího. Plateb přes Eurogiro, jsem udělal skoro 200, ale nyní platím přes Fio banku, vyjde mně to mnohem levněji!*palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]