Nejste přihlášen/a.
Máte-li nahlášeno TB na městském úřadu v Brně, musíte platit poplatky Brnu, i když žijete v Ostravě...
Je to složitý dotaz - napadá mne snad jen poplatek za TV - Radio - pokud totiž máte TB u rodičů a bydlíte jinde - v podnájmu, poplatky by se měly hradit za rodinu TB jen jednou. Při nahlášení na OU však asi toto neplatí.
Spíš nerozumím, proč se někdo snaží pro pár stovek nahlásit na úřad jako bezdomovec - dělá to potíže v životě v mnoha situacích!
Nenahlášení-nedohledání adresy - nedostanete od notáře papír, že jste zdědil miliony...
Žádosti o úvěr na cokoliv - nedostanete jako bezdomovec ani korunu...
už jen ten pocit, že jsem nahlášen na úřadu - osobně bych to bral za totální ponížení (samozřejmě se stát může hodně situací, kdy na úřadu nakonec člověk veden bude, ale hledat v tom výhody...?)
Jo jak píše @ivzez - to mi taky připomnělo situaci - známý se odstěhoval do novostavby, platil popelnice v novém bydlišti. Na starém to starosta věděl, ale dal ho vymáhat a do databáze SOLUS jako neplatiče. V nové vesnici mu sdělili, že zpětně nic nevrací, ale kdyby to řekl dřív, předložil papír o úhradě, nechtěli by nic.
Viděl bych to ale na boj úředníků.
Na TB platit musíte - ze zákona. V místě bydliště skutečného platit nemusíte, ale oni vám také nemusí odvážet odpadky...
To je docela sranda
Odpadky platíte podle toho, jak je to upraveno v místě trvalého pobytu i v místě, kde skutečně bydlíte. Bydlíte-li v jiném městě, než máte trvalý pobyt, můžete platit tam i tam. Přesné informace najdete na webech obou míst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.